Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vlotte verkoop perziken en nectarines in Sevilla

"Commercieel gezien hadden we zo'n jaar echt nodig"

"Hoewel het weer in Sevilla niet gunstig is geweest voor steenfruit, hebben we meer succes geboekt dan andere productiegebieden in Spanje, waar ze meer hebben geleden onder de koude, overvloedige regenval en hagel", zegt Sébastien Adnot van Sat Sintesis, bekend van het merk Primor. Op dit moment oogst en verzendt het Sevilliaanse bedrijf geelvlezige nectarines, evenals wit- en geelvlezige perziken, die ze nog minstens drie weken blijven afzetten.Afhankelijk van de soort begon de oogst in Sevilla met een vertraging van tussen de zeven en tien dagen en met meer verliezen dan vorig jaar. "Er moet dit jaar een grotere selectie worden gemaakt en daarom is er minder fruit beschikbaar. Bovendien zijn andere productiegebieden zoals Murcia en Badajoz nog meer getroffen dan wij. Dus we hebben een campagne met vlotte verkoop en stabielere prijzen. Deze trend lijkt de komende weken door te zetten aangezien Catalonië en Aragon ook met minder fruit en met een verrassende vertraging zullen arriveren", legt Sébastien uit.

"We hadden een jaar als dit commercieel gezien echt nodig. We moeten nog afwachten of de goede prijzen het gebrek aan kilo's zullen compenseren en winstgevend zullen blijken voor de telers."

Onder de merknaam Sweet X-PERIENCE exporteert Sat Síntesis zijn vroege Low Shilling perziken en nectarines naar supermarkten in Europa in landen zoals Italië, Zwitserland, Duitsland, Nederland, de Scandinavische landen en het Verenigd Koninkrijk met af en toe een luchtvrachttransport naar Zuidoost-Aziatische bestemmingen, zoals Maleisië, Singapore en Hong Kong. "We kunnen grote volumes over zee niet exporteren, omdat extra vroeg fruit geen weerstand biedt aan zulke lange reizen."


Voor meer informatie:
Sébastien Adnot
Sat Sintesis
C/ Progreso 20, 1ª
41013 SEVILLE - SPAIN
T: +34 902 702 422+34 902 702 422
M: +34 670 672 888+34 670 672 888
sadnot@satsintesis.com
www.satsintesis.com

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018