Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Honduras wil 5.000 hectare avocado's

Honduras, dat momenteel zo'n 560 hectare aan verschillende avocadovariëteiten heeft, is van plan het teeltoppervlak te laten groeien tot ongeveer 5.000 hectare.

Volgens de bemiddelaar van het avocadoproject van het ministerie van Landbouw, Jose Antonio Romero, voert Taiwan momenteel een avocadoproject uit in het Intibuca-gebied dat dit jaar zal eindigen.

De SAG-functionaris zei dat de vertegenwoordigers van de Taiwanese regering steun zullen blijven bieden, maar dit keer in Ocotepeque, waar ongeveer 200 telers zijn met bijna 119 hectare avocado.

Volgens ramingen zou het land ongeveer 5.000 hectare aan avocado's nodig hebben om de bijna 35 miljoen pond die het per jaar consumeert te kunnen leveren.

Vermeldenswaardig is dat de avocadomarkt is gegarandeerd aangezien de twee variëteiten die momenteel in het land worden geteeld bijna 10 miljoen pond aan avocado's oogsten.

Het doel van de versterking van de teelt is het bevoorraden van de nationale markt en het overschot naar de Midden-Amerikaanse, Europese en Aziatische markten te exporteren, zodra deze vijfduizend hectare in volle productie zijn, aldus Romero.

Bron: latribuna.hn

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018