Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Honduras wil 5.000 hectare avocado's

Honduras, dat momenteel zo'n 560 hectare aan verschillende avocadovariŽteiten heeft, is van plan het teeltoppervlak te laten groeien tot ongeveer 5.000 hectare.

Volgens de bemiddelaar van het avocadoproject van het ministerie van Landbouw, Jose Antonio Romero, voert Taiwan momenteel een avocadoproject uit in het Intibuca-gebied dat dit jaar zal eindigen.

De SAG-functionaris zei dat de vertegenwoordigers van de Taiwanese regering steun zullen blijven bieden, maar dit keer in Ocotepeque, waar ongeveer 200 telers zijn met bijna 119 hectare avocado.

Volgens ramingen zou het land ongeveer 5.000 hectare aan avocado's nodig hebben om de bijna 35 miljoen pond die het per jaar consumeert te kunnen leveren.

Vermeldenswaardig is dat de avocadomarkt is gegarandeerd aangezien de twee variŽteiten die momenteel in het land worden geteeld bijna 10 miljoen pond aan avocado's oogsten.

Het doel van de versterking van de teelt is het bevoorraden van de nationale markt en het overschot naar de Midden-Amerikaanse, Europese en Aziatische markten te exporteren, zodra deze vijfduizend hectare in volle productie zijn, aldus Romero.

Bron: latribuna.hn

Publicatiedatum: 6-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: