Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"veilig en kwalitatief"

Fastfoodketen Wendy's kiest voor tomaten uit kas

Fastfoodketen Wendy's wil van de papperige tomaten op haar burgers af. Om deze reden stapt het bedrijf over op de teelt van trostomaten in kassen. De aanpassing komt in een tijd dat het gebruik van verse ingrediënten een steeds belangrijker verkooppunt voor fastfoodketens wordt. 

Tomaten die in de volle grond worden geteeld, worden doorgaans geplukt als ze nog groen zijn. Bovendien worden ze tijdens het transport gekoeld bewaard zodat ze niet bederven. "Op deze manier worden ze nooit goed rijp," legt Liliana Esposito uit, woordvoerster van Wendy's. "De meest gehoorde klacht over tomaten in de horeca is dat de tomaat van binnen nog oranje is."

Door de teelt van de Verenigde Staten naar Mexico te verplaatsen, waar op dit moment het merendeel van de tomaten van Wendy's vandaan komt, en gebruik te maken van kassen, verwacht het bedrijf haar restaurants rijpere en smaakvollere tomaten te kunnen leveren. Aangezien de teelt beschermd plaatsvindt, hoeven er ook minder plagen en ziekten bestreden te worden.

Volgens wsj.com zullen de kastomaten begin volgend jaar bij de ruim 6.000 vestigingen van Wendy's in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn. Of de klant zich iets aantrekt van de verandering valt nog te bezien. Hoewel spelers op de fastfoodmarkt elkaar beconcurreren door de versheid en kwaliteit van hun producten te benadrukken, wil de consument uiteindelijk toch van een zo voordelig mogelijke maaltijd kunnen genieten. 


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018