Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ook veel schade aan bomen

Zomerse hagelstorm verwoest fruitoogst Cyprus

Stortregens en gigantische hagelstenen bedekten delen van Cyprus afgelopen maandag onder een witte deken. Sommigen sloegen het zeldzame fenomeen met bewondering gade terwijl anderen alleen maar konden denken aan hun verwoeste gewassen. De hagelstorm duurde ongeveer een uur en rukte bijna al het fruit van de bomen, waaronder peren, kersen, nectarines en perziken.

"Over een maand zouden we begonnen zijn aan de oogst van onze nectarines en perziken maar er valt nu weinig meer te plukken," vertelt teler Vlamis Avgousti uit Amaindos. "Vanwege de kracht van de storm en het formaat van de hagelstenen zijn de bomen zo zwaar beschadigd dat dit ook volgend jaar voor problemen zal zorgen."

Kriton Kyriakes, gemeenschapsleider in Amaindos, vertelt dat hij nog niet eerder zulk weer heeft meegemaakt in juni. Hij is van mening dat de regering telers moet steunen omdat er veel geld nodig is voor het herstel van de bomen. 

Volgens de amateur weersite Kitasweather viel er op sommige plaatsen 7 cm neerslag en vielen er hagelstenen van twee cm doorsnede. Het extreme weer trof de dorpen Amiandos, Pelendri, Agros, Dymes, Agridia en Potamitissa.Zoals te lezen is op cyprus-mail.com zorgde de neerslag ervoor dat een aantal rivieren buiten haar oevers trad. Ook moesten de wegen in de regio Troodos vrijgemaakt worden van modder en stenen. Sociale media werden overspoeld met foto's en filmpjes van het zeldzame witte landschap.Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018