Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Deense bedrijven willen profiteren van stijgende vraag naar bioproducten in Nederland

De vraag naar biologische producten neemt jaarlijks toe, ook in Nederland, en Deense bedrijven zien ernaar uit ook de Nederlandse winkels te voorzien van hun biologische groenten en fruit.

Een aantal Deense bedrijven was op 29 en 30 mei vertegenwoordigd op de vakbeurs van de PLMA (Private Label Manufacturers Association) in Amsterdam om samen met de Økologisk Landsforening de export van biologische voedingsmiddelen te promoten. De Nederlandse consument kiest steeds vaker voor biologische voedingsmiddelen, en dat geeft de Deense biotelers meer export-potentieel. "De verkoop van biologische producten in Nederland steeg in 2016 met tien procent en is in de laatste tien jaar verdriedubbeld. Nederlanders zijn bezig met duurzaamheid en kiezen steeds meer voor het biologische alternatief. Denemarken, waar het aandeel biologische producten hoger ligt dan elders ter wereld, heeft een sterke reputatie op dat gebied en de Deense bedrijven liggen ver voor op de Nederlandse in de ontwikkeling van innovatieve bioproducten. Denemarken is dus aantrekkelijk voor de relatief onontwikkelde biologische markt in Nederland," zegt Pernille Bundgård, marketing manager voor de export bij de Økologisk Landsforening, die dit jaar voor de zevende keer aanwezig was op de PLMA vakbeurs.

In Nederland is het marktaandeel van biologische producten 4,4 procent. Daarmee staan de Nederlanders op de zevende plaats op de wereldranglijst. Denemarken staat op de eerste plaats. De export van Deense biologische groenten en fruit naar Nederland is de afgelopen drie jaar dan ook verdriedubbeld. Een van de Deense bedrijven die zich met export van biologische producten bezighoudt, is Northern Organic A/S, dat naast andere levensmiddelen ook groenten exporteert. "Onze export van biologische groenten en fruit naar Nederland neemt toe ondanks het feit dat we veel concurrentie hebben van goede Nederlandse producenten. Nederland is een koopkrachtige markt en ook erg interessant voor de export van innovatieve biologische levensmiddelen. Behalve Nederland tonen ook andere Europese landen interesse in Deense biologische producten," vertelt Jørgen Nielsen, CEO van Northern A/S.

Bron: www.maskinbladet.dk

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018