Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Waterschade waterkersvelden Sint-Lucie

“Met waterkers kun je meer dan alleen soep maken”

Tholen – "De vraag naar waterkers loopt in de zomer terug", vertelt Frank Vansimpsen van Sint-Lucie. "Als we de lange weekenden en communiefeesten hebben gehad, zien we de vraag teruglopen. Waterkers wordt veel gebruikt om soep van te maken, maar je kunt er zoveel meer mee. Waterkers kan goed gebruikt worden als zomergroente in salades, maar je kunt er ook een goede pesto van maken. Bezoekers van Sint-Lucie vragen ons altijd naar recepten, maar het internet staat er vol mee". 


Frank Vansimpsen

Afgelopen week hebben de waterkersvelden van Sint-Lucie te maken gehad met overstromingen als gevolg van de zware regen- en onweersbuien. "Drie velden zijn helemaal overstroomd en zijn helaas niet meer bruikbaar. Ook is een kwekerij vol waterkerszaad verloren gegaan. Er is wel zo'n 100 kilo zaad verloren gegaan en dit is tamelijk dramatisch. Als je zaad moet aankopen, kom je wel op 300 euro de kilo. Het is zeer spijtig, maar we proberen dit op te vangen en door te gaan", aldus Frank.



De grootste afnemers van waterkers zijn Delhaize en Colruyt. En vanuit België gaat de waterkers naar de hele Benelux. Ook levert Sint-Lucie elke morgen aan de vroegmarkt in Brussel en daar komen horeca groothandels zoals Hanos, Sligro en Vroegop uit Amsterdam. "We hopen dat we het verloren gaan van de velden goed kunnen opvangen, maar ook dat de consumptie van waterkers gaat veranderen. Uit onderzoek blijkt nog steeds: Waterkers is de gezondste groente", besluit Frank. 







Voor meer informatie:
Frank Vansimpsen
Sint-Lucie
Kraaibornstraat 37
3700 Tongeren
+32(0)476 493 957