Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wouter Willems (ZON): "Er viel ook heel wat te compenseren"

Paprikaprijzen onderuit na goede weken

Tholen - Nadat de paprikaprijzen enkele weken op een hoog niveau hebben gelegen met zelfs prijzen boven de drie euro, is vandaag het prijsniveau behoorlijk gezakt. "De kilo's komen nu los en dat zie je dat er toch wat prijsdruk ontstaat", constateert sales manager Wouter Willems van Royal ZON. "Gelukkig hebben we enkele weken, met name voor de kleurtjes, goede prijzen gehad. Dat was ook wel nodig, want de start van het Hollandse paprikaseizoen was erg slecht, dus er viel ook heel wat te compenseren."



"De prijs van rode paprika's (1,60-1,70 euro) is redelijk goed te noemen en ook de gele doen het niet verkeerd. De oranje paprika's tikken nog altijd de 2 euro aan, alleen van groene paprika's zijn er net te veel en die prijzen liggen rond de 1,10-1,20 euro", vertelt Wouter. "Gelukkig zit de vaart bij de verkoop er aardig in. Hoe de markt zich verder ontwikkelt is 'glazenbolkijken', maar het is te hopen dat we de voorraden voor kunnen blijven."

"Gelukkig hebben we dit jaar geen noemenswaardige kwaliteitsproblemen gehad en dat heeft ongetwijfeld met de kleine voorraden te maken. De afzet heeft de afgelopen weken goed doorgelopen. Ook afgelopen weekend waren de verkopen in Duitsland goed. Verder hoor ik dat er een goede vraag is vanuit de Verenigde Staten, maar die markt beleveren wij niet rechtstreeks", besluit Wouter.

Voor meer informatie:
Wouter Willems
ZON Fruit &Vegetables
Venrayseweg 104
5928 RH VENLO
T: +31 (0)77 3239999
F: +31 (0)77 3239719
wouter.willems@royalzon.com
www.zon-business.com