Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vanmiddag overhandiging én veiling eerste kistjes Betuwse kersen

Op dinsdag 5 juni wordt het eerste kistje kersen uitgereikt aan de burgemeester van Tiel, Hans Beenakker, en aan Foodblogger van het Jaar, Annemiek Verweij. Met het in ontvangst nemen van de eerste kersen, gaat een nieuw Betuws kersenseizoen van start. De overhandiging vindt om 15.30 uur plaats in Boomgaard D'n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.Veiling eerste kistjes Betuwse kersen
Dit jaar wordt een oude traditie in ere hersteld, vergelijkbaar met het traditionele eerste vaatje Hollandse Nieuwe in Scheveningen. De eerste kistjes Betuwse kersen zullen worden geveild en gaat per opbod naar de hoogste bieder. De opbrengst zal gaan naar een goed doel.

Kersen uit het land van Flipje veroveren Nederlandse supermarkten
Na de veiling start officieel de verkoop van de Betuwse kersen in het hele land. Om de Betuwe én het streekproduct bij de consumenten meer onder de aandacht te brengen worden de Betuwse kersen de aankomende weken gepromoot bij een groot aantal supermarkten, zoals Hoogvliet, Deka Markt, Dirk van den Broek, Makro. De promotie wordt ondersteund met een aantal prachtige prijzen die consumenten kunnen winnen, zoals een gratis weekendarrangement bij Van der Valk Hotel in Tiel, Fruitstad aan de Waal.

Bezoek de Open Kersendagen nu met muziekfeest op zaterdagavond.
Na het succes van de vorige edities wordt het kersenseizoen ook dit jaar weer gevierd met de Open Kersendagen in Boomgaard d'n Kerkewaerdt. Dit vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juli in de boomgaard D'n Kerkewaerdt in Wadenoijen. Twee dagen lang is het groot feest in de boomgaard en zijn er vele activiteiten. Kom kersenpit spugen, kersen proeven, een kijkje nemen in de boomgaard, een ritje met de minitrein of breng een bezoekje aan de diverse kraampjes. Ook aan de kids wordt gedacht met een Kinderkersenplein met o.a. een schminker, een springkussen en een kinderboerderij. Uiteraard zijn ook Flipje en de Kersenprinses aanwezig.

Pluk 'm zelf
De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die jezelf plukt. Tijdens de Open Kersendagen kun je in een aangegeven gedeelte van de boomgaard, zelf kersen plukken. Als je hoender vol zit, worden deze afgewogen en rekening je de kersen af bij de kassa.

Muziekfeest
De volkszanger Frans Duijts, de Volendamse zangeres Monique Smit, zanger Ronald Berkt en diverse zangkoren zorgen tijdens het weekend voor de muzikale gezelligheid, met op de zaterdagavond een heus muziekfeest.

Toegang voor de Open Kersendagen is op beide dagen gratis. Ook het parkeren is gratis.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018