Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tarocco sinaasappelen uit Sicilië

"Als alle sinaasappelen een goede balans zouden hebben tussen Brix- en zuurgraad, zou de sector misschien minder lijden." Dat zegt Daniele Di Mauro, eigenaar van een stand op de Cesena-markt, verwijzend naar de late Tarocco die in de loop van de maand juni op de markt wordt gebracht.

En pallet met de late tarocco variëteit

"Het gaat om een sinaasappel die wordt geteeld in Palagonia bij Sampugnaro, gelegen in de Siciliaanse provincie Catania. Een aantal dagen geleden is gestart met de oogst en dit zal de gehele maand juni doorgaan. We verwachten een opbrengst van ongeveer 40 ton", zegt Di Mauro.

De lichte kleur en het frisse uiterlijk van de late tarocco

Een opbrengst van 40 ton lijkt misschien weinig, maar juni is niet per definitie de maand waarin citrus wordt geconsumeerd. "Deze tarocco wordt vooral gevraagd door bars, restaurants en Horeca in het algemeen, omdat ze worden gebruikt voor versgeperste sappen en cocktails", zegt Consoli.



Deze late tarocco wordt gekenmerkt door een hoge Brix-graad die in evenwicht is met de zuurgraad en is van gemiddelde grootte. De handelsprijs ligt tussen €0,90 en €1,20.

Contact:
Agricola
Daniele Di Mauro
Tel.: (+39) 0547 070160
Email: agricoladimaurosnc@gmail.com
Sito: www.agricolabiologica.it
Publicatiedatum: