Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tarocco sinaasappelen uit SiciliŰ

"Als alle sinaasappelen een goede balans zouden hebben tussen Brix- en zuurgraad, zou de sector misschien minder lijden." Dat zegt Daniele Di Mauro, eigenaar van een stand op de Cesena-markt, verwijzend naar de late Tarocco die in de loop van de maand juni op de markt wordt gebracht.

En pallet met de late tarocco variŰteit

"Het gaat om een sinaasappel die wordt geteeld in Palagonia bij Sampugnaro, gelegen in de Siciliaanse provincie Catania. Een aantal dagen geleden is gestart met de oogst en dit zal de gehele maand juni doorgaan. We verwachten een opbrengst van ongeveer 40 ton", zegt Di Mauro.

De lichte kleur en het frisse uiterlijk van de late tarocco

Een opbrengst van 40 ton lijkt misschien weinig, maar juni is niet per definitie de maand waarin citrus wordt geconsumeerd. "Deze tarocco wordt vooral gevraagd door bars, restaurants en Horeca in het algemeen, omdat ze worden gebruikt voor versgeperste sappen en cocktails", zegt Consoli.Deze late tarocco wordt gekenmerkt door een hoge Brix-graad die in evenwicht is met de zuurgraad en is van gemiddelde grootte. De handelsprijs ligt tussen Ç0,90 en Ç1,20.

Contact:
Agricola
Daniele Di Mauro
Tel.: (+39) 0547 070160
Email: agricoladimaurosnc@gmail.com
Sito: www.agricolabiologica.it

Publicatiedatum: 6-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: