Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
E.coli-uitbraak VS eist meer levens

De E. coli uitbraak via romaine sla heeft nog eens vier slachtoffers geŽist. In totaal stierven vijf mensen aan de gevolgen van de bacterie, zo meldde de autoriteiten vrijdag. Volgens het Centers for Disease Control and Prevention heeft de uitbraak tot nu tot 197 ziektegevallen in 35 staten geleid. 89 mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis en 26 slachtoffers hebben nierfalen, bekend als hemolytic uremic syndrome.

Volgens de autoriteiten aten de slachtoffers de besmette sla uit Yuma, Arizona, toen de sla nog verkrijgbaar was in de winkel. Volgens de U.S. Food and Drug Administration werd de laatste sla in Yuma op 26 april geoogst en is het seizoen afgelopen. Het is onwaarschijnlijk dat er nog besmette sla in omloop is lettend op de 21 dagen houdbaarheid.

Het CDC heeft de exacte bron van de uitbraak nog niet vastgesteld, maar de sla lijkt besmet te zijn met Shiga toxin-producing E. coli O157:H7. Een gevaarlijke variant van de bacterie. Dit is de grootste uitbraak in meerdere staten sinds 2006, toen besmette spinazie gekoppeld werd aan 238 ziektegevallen en 5 sterfgevallen.
Volgens een artikel van cbsnews.com zijn de dodelijke slachtoffers gevallen in Arkansas, CaliforniŽ, New York en twee in Minnesota.

Publicatiedatum: 5-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: