Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Tal van aardappelinnovaties in Peru

Volgens de directeur van Cite Papa, Celfia Obregon Ramirez, zijn aardappelen niet langer gewoon een landbouwgewas maar zijn ze een grote bron voor innovatie in Peru geworden, die de grootste diversiteit aan aardappelen ter wereld heeft en daarom eindeloze innovatiemogelijkheden.

"We hebben 3.500 aardappelrassen met verschillende eigenschappen, omvang en kwaliteiten voor allerlei sectoren, zoals de biotechnologie, de farmaceutische industrie, natuurlijke kleurstoffen en het maken van andere producten die niet noodzakelijkerwijs voedselproducten hoeven te zijn. Andere landen gebruiken aardappelen zelfs om energie op te wekken", aldus Obregon Ramirez.

Ze voegde daaraan toe dat Peruaanse prachtige gekleurde chips de wereld blijven verrassen omdat ze heel exotisch zijn en dat jonge Peruaanse ondernemers al andere producten hebben gemaakt die aantrekkelijk kunnen zijn voor de internationale markt, zoals de 14 Inkas aardappelwodka, de eerste in zijn soort die gemaakt is met inheemse aardappelen.

Celfia Obregon Ramirez is optimistisch over alle nieuwe innovaties: de CITE Papa, die een alliantie heeft met de University of Wisconsin-Madison (VS) en het grootste aardappelonderzoekscentrum ter wereld is, heeft bijvoorbeeld een manier gevonden om bier van aardappelen te produceren en zoekt nu naar een lokale fabrikant die het product commercieel wil ontwikkelen.

Bovendien liet ze weten dat in Wisconsin een onderzoek met Peruaanse aardappelen en ecologische technologie is voltooid om recyclebaar plastic van aardappelzetmeel te maken. "We zullen profiteren van de inheemse aardappelen die niet eetbaar zijn maar een zeer hoog percentage droge materie (zetmeel) hebben," zei ze.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018