Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
De fruit en groenten prijzen blijven stijgen.

Curašao: De nawerking van het Venezolaans embargo

De afgelopen maanden was er vrees dat tijdens het Venezolaanse embargo, fruit en groenten heel erg duur zouden worden in Curašao. Tot op heden waren er geen problemen. Maar het gekke is dat de prijzen blijven stijgen, nadat de embargo is opgeheven.

De Venezolaanse barken mogen weer groenten en fruit leveren. Toch merken klanten op dat het niet hetzelfde is als voorheen. De markt verplaatst zich naar een minder centrale locatie en de producten worden duurder.

Marc Marshall, directeur van de consumentenorganisatie, geeft aan dat hij de signalen heeft ontvangen. "De hoge prijzen zorgen ervoor dat zelfs de prijzen in de supermarkt niet terugkeren naar het niveau vˇˇr de Venezolaanse embargo." 

Center Supermarket staat bekend als grootste afnemer van de Venezolaanse markt. Ronnie Jansen, een filiaalmanager van een winkel in Piscarda, merkt op dat de prijzen voor consumenten aanzienlijk zijn gestegen. Hij merkt op dat de inkoopprijzen met 30% zijn gestegen. "Voor sommige producten is de prijs zelfs verdubbeld" aldus Ronnie Jansen.

Een van de Venezolaanse retailers vertelde aan curacoachronicle.com dat dit komt door de enorme inflatie in Venezuela. Een ander beweert dat hij twintig procent van de omzet uit Curašao moet overmaken aan de Venezolaanse overheid. Dit valt onder de zogeheten 80-20-verordening, die van toepassing is op de export van bepaalde producten.  


Publicatiedatum: 5-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: