Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Aardappelhandelaren Heike Valcke en Chris Poecke:

“We hopen dat de industrie nog gaat vragen naar aardappelen”

Tholen – "Het is momenteel moeilijk om aardappelen te verkopen", vertelt Heike Valcke van aardappelgroothandel Valcke. "Vorig jaar dachten we dat we tekorten zouden krijgen, en nu weten we dat er meer dan genoeg zijn. De diepvries zit nog vol met oude aardappelen, en het areaal is heel groot. We hopen dat er volgend seizoen nog vraag komt, maar het is nog koffiedik kijken."

"In sommige delen van België hadden de aardappeltelers af te rekenen met wateroverlast", vertelt Chris Poecke van aardappelgroothandel Belpaco. "De buien waren heel plaatselijk en op sommige plekken viel wel tot 70 millimeter regen. Op sommige plekken is er wat pootgoed uitgespoeld, maar het zal waarschijnlijk weinig invloed hebben op de oogst."

Er zijn nog veel oude aardappelen in voorraad. "De industrie is nog niet aan de markt, omdat ze enkel op contracten draaien. Het is voorlopig nog afwachten of de industrie de vrije aardappelen ook nog zal verwerken", vertelt Chris. De prijs van de aardappelen is op dit moment erg zwak. De lage prijzen zijn een gevolg van de grote voorraden en de lage vraag van de industrie.

Als de aardappelhandelaarster Heike kijkt naar de toestand van de velden is ze positief gestemd. "De laatste aanplant staat er mooi bij. Er zijn wat problemen geweest met de opkomst van het pootgoed, maar ik denk dat het geen invloed op de prijs zal hebben. Toch is er bij ons voldoende regen gevallen en het warme weer zorgt ervoor dat de aardappelen goed groeien. We verwachten de vroege rassen eind juli en de bewaaraardappelen in september", besluit Heike. 


Veld met bintjes

Voor meer informatie:
Heike Valcke
Aardappelen Valcke
Ketelstraat 20
8560 Moorsele
+32(0)56 5210 73

Voor meer informatie:
Chris van Poecke
Belpaco
Colmanstraat 50
9270 Kalken
+32(0)475 6445 01

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018