Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Door warmte overvloed aan Zweedse aardbeien

Doordat hetrijpingsproces is versneld, is het gevaar groot dat het aardbeienseizoen ditjaar snel afgelopen zal zijn. Als er later in de zomer een tekort is, zal datmogelijk leiden tot hogere prijzen. Ulf Sturesson hoopt daarom op meer regen endat graag zo snel mogelijk. "We hopen op een iets langer seizoen. Maar deaardbeiensoorten die we normaal pas eind juni plukken, zullen nu half juni alrijp zijn. Dat betekent dat we in juli minder aardbeien kunnen leveren."

Ook kan de smaakvan de aardbei worden beïnvloed door de hoge temperaturen, volgens JohanWirblad, voorzitter van Kalmarsundgubben, een vereniging voor aardbeientelersin de regio. "Het liefst wil je wat koelere nachten om de suikeraanmaak van deaardbeien te stimuleren. De warme nachten hebben ervoor gezorgd dat deaardbeien dit jaar minder zoet zullen zijn."

Bij de kust en opÖland was de meimaand extreem droog. In het noorden van Öland is slechts vijfprocent van de normale hoeveelheid neerslag gevallen, nog minder dan elders inZweden. En daar zal volgens de weerberichten ook de komende weken weinigverandering in komen.

www.svt.se


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018