Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
De eerste zoete, rode Noorse aardbeien zijn al over de toonbank gegaan. Vanaf deze week liggen ze in grote hoeveelheden in de winkels.

Volop Noorse aardbeien in de winkels

In ōstfold, Vestfold en Rogaland is de aardbeienpluk in volle gang. Aardbeienteler Geir Joa in Rogaland heeft een nieuw record gevestigd. Hij zette de laatste weken van mei meer dan 22.000 bakjes aardbeien af. Hij teelt zijn aardbeien in zijn kas en in kweektunnels. Ook in Sarpsborg en ōstfold wordt druk geplukt. De lange warmteperiode heeft ervoor gezorgd dat de aardbeien sneller dan normaal rijp zijn. Afgelopen weekend lagen deze aardbeien al in de winkels in het zuidoosten van Noorwegen.

Volgens de voorzitter van agrarische belangenorganisatie Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, zou het door de warmte wel eens een kort aardbeienseizoen kunnen zijn. "Een periode met hoge temperaturen en weinig neerslag betekent dat de aardbeien sneller rijp worden en dat kan gevolgen hebben voor de hoeveelheid. Alles hangt af van de weersomstandigheden in de komende weken," vertelt hij.

Atle Olsen, productmanager groenten en fruit bij Coop, meldt dat de Noorse aardbeien vanaf deze week overal in het land beschikbaar zullen zijn. "De eerste aardbeien komen uit Sarpsborg. Die kunnen wij meteen aan de winkels in Oslo en ōstfold leveren."

Bron: www.h-avis.no


Publicatiedatum: 6-6-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: