Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Kok en smaakexpert Pierre Wind:

'Einde trend gekke smakencombinaties nog lang niet in zicht'

Gekke smaken zijn in de horeca en supermarkt zijn steeds vaker te vinden, zoals friet met chocolade en ijs met pindakaas. NU.nl vroeg aan smaak- en foodexperts of deze trend niet te ver gaat en wat nou eigenlijk de meest geslaagde combinaties zijn. Volgens kok en smaakexpert Pierre Wind is het een logische stap die begonnen is door de hang naar minder suiker. "Dus we gingen op zoek naar andere dingen die zoet zijn en zodoende kwamen we uit bij groenten. Er werden spannende dingen bedacht en alternatieven verzonnen, wat langzamerhand onze cultuur is binnengeslopen."
Internet speelt ook een grote rol volgens Wind.

De trend begon eigenlijk in chocola maar tegenwoordig zie je ook bijzondere smaken in ijs en bij gezond aangeprezen producten als kwark. Daar wordt bijvoorbeeld boerenkool toegevoegd en er is ook al humus met pompoen of avocado ontwikkeld.

Nog een trend die Wink signaleert: de vierde maaltijd in de namiddag of diner.

Klik hier voor het hele artikel.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum: 5-6-2018

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: