Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vitamine & Zo voorziet 3.000 bedrijven van werkfruit

Steeds meer bedrijven rijp voor werkfruit

Tholen - De markt is er rijp voor en Vitamine & Zo kan er de vruchten van plukken. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in werkfruit en groeit hard door. Steeds meer bedrijven zijn actief bezig met de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Werkfruit past goed in dat concept en Vitamine & Zo zorgt dat ze daarbij aansluiten. Veel grote bedrijven zijn inmiddels klant van Vitamine & Zo. Ze voorzien één of twee keer per week ruim 3000 grote maar ook kleinere bedrijven van werkfruit en steeds vaker ook (snack)groenten. De vele kilo's worden allemaal even zorgvuldig behandeld. Elk stuk fruit is immers een dubbel visitekaartje, van het bedrijf dat het aan werknemers beschikbaar stelt en van Vitamine & Zo zelf richting de klant. De kwaliteit moet dus altijd goed zijn.


Verpakkingslijnen voor de groenten- en fruitboxen en schalen

Dienstverlener
Vitamine & Zo opereert als een facilitair dienstverlener. Ze sluiten naadloos aan bij de wensen van het bedrijf. "Eigenlijk willen we eerst alle wensen van de klant in kaart brengen, het allemaal een keer goed doorspreken met de klant en hen daarna zo min mogelijk tot last zijn", vertelt woordvoerster Kari van den Berg. Bedrijven zetten werkfruit in met een bepaald doel. "We vinden het erg belangrijk om te weten waarom bedrijven fruit op het werk overwegen en stemmen daar de presentatie en communicatie op af. We maken desgewenst een gepersonaliseerd displaybord voor het bedrijf, bekijken samen waar we het fruit het beste kunnen plaatsen en of bedrijven dan gebruik willen maken van de Fruitboxen of het fruit liever in RVS-schalen presenteren. Wij zorgen er dan voor dat het op die plekken telkens wordt ververst en aangevuld. Het bedrijf heeft er geen omkijken meer naar."


Een van de busjes en auto's die bezorgen in heel Nederland

Communicatie
Het leveren van vers fruit staat bij Vitamine & Zo dus niet op zichzelf. De presentatie en communicatie spelen een prominente rol. Vitamine & Zo denkt mee over het onder de aandacht brengen van het fruit op de werkplek. Ze geven advies en informatie over het fruit en de afkomst en monitoren de consumptie. "Om werkfruit goed te laten landen in een organisatie, kunnen we de samenwerking starten met een kick-off die iedereen nieuwsgierig maakt, enthousiasme opwekt en zorgen we ervoor dat er telkens leuke informatie beschikbaar is. We monitoren ook de hoeveelheid en soorten fruit die worden afgenomen en stemmen dat af met het bedrijf. Daarom is kwaliteit zo belangrijk. We willen het liefst lege schalen en boxen mee terug nemen."
Kari bij een fruitboxpresentatie met informatie over het fruit

Inkoop
Kwaliteit begint natuurlijk bij de inkoop. Daarna gaat het fruit door de handen van de inpakkers die daar natuurlijk zorgvuldig mee om moeten gaan. Ook moeten ze goed opletten dat het fruit dat ze inpakken van goede kwaliteit is. Alle medewerkers zijn daarin getraind. Om de betrokkenheid te vergroten, worden medewerkers in allerlei facetten van het bedrijf betrokken en gaan ze ook op bezoek bij de telers. "Degenen die het fruit inpakken, bezorgen het vervolgens ook bij de bedrijven en halen later de lege schalen en boxen op. Mocht er iets niet goed zijn, dan horen ze ter plaatse en dan moeten ze zichzelf, een collega of mij daar op aanspreken", vertelt inkoper Hamed Hasanzadah, die vooraf kwaliteitscontroles uitvoert en de inpakkers dagelijks instrueert.


Kwaliteitscontrole door inkoper Hamed Hasanzadah

Hamed is vanaf het begin af aan betrokken bij Vitamine & Zo en meegegroeid net als de telers van de appelen en peren die de basis zijn van alle boxen en schalen. Door die goede band met de telers kan Hamed op de kwaliteit van de appelen en peren vertrouwen. Voor variatie in de fruitbox gaat hij één of twee keer per week inkopen bij importeurs. Ook die relatie is belangrijk, vertelt hij. "Als er een goede band is, weten we precies van elkaar wat we zoeken. Laatst werd een partij druiven, bestemd voor Scandinavië gecanceld waardoor ik door een tip van de importeur de partij voor een mooie prijs kon inkopen. Ondanks dat kwaliteit voor ons belangrijker is dan prijs, ben ik daar natuurlijk heel blij mee."


De entree van het nieuwe pand in Moordrecht

Groei
In het tienjarig bestaan is Vitamine & Zo gerijpt en flink gegroeid. Ze hebben al 3 keer moeten verhuizen naar een grotere locatie en zitten sinds maart in een nieuwbouwpand in Moordrecht waar ze nog flink kunnen uitbreiden. Een deel van de groei is autonoom, een ander deel door overnames. "We zijn niet echt op overnames uit en gunnen kleine zelfstandigen graag die extra omzet. Maar soms groeien bedrijven die met werkfruit als nevenactiviteit zijn begonnen uit hun voegen en dan nemen wij die activiteiten graag over. We beschikken inmiddels over een groot wagenpark waarmee wij 60 routes door heel Nederland rijden. Extra stops zijn dus gemakkelijk in te passen", besluit Kari.

Voor meer informatie:
Vitamine & Zo
Zuidbaan 527
2841 MD Moordrecht
t. 0182 600 110
e. kari@vitamineenzo.nl
i. www.vitamineenzo.nl


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018