Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: markt steenfruit nog niet op gang

Het lijkt alsof de steenfruitmarkt niet echt op gang wil komen. Dit is te wijten aan een aantal problemen die voortkomen uit de weersomstandigheden, maar ook de consumptie lijkt niet echt van de grond te komen. Gelukkig is er ook sprake van voorzichtig optimisme en Mirco Zanelli (foto rechts), verkoopdirecteur van Apofruit, schetst de situatie als volgt: "We zijn gematigd positief, maar het is niet makkelijk want het gaat om een complexe markt. Wat betreft de abrikozen verwachten we ondanks de weersomstandigheden een betere start dan voorgaand seizoen. In het zuiden van Italië wordt nu volop geoogst maar de vele regen heeft een negatieve invloed. Hopelijk zorgt het mooie weer ervoor dat de abrikozen die nog geoogst moeten worden op alle punten kunnen herstellen."


Wat betreft de kersen definieert Zanelli de markt als discreet. Er is veel vraag en in de regio Apulië is het Ferrovia ras klaar om geoogst te worden. De kwaliteit is optimaal. Apofruit heeft verschillende segmentaties en kan het volledige product tegen de hoogst mogelijke vergoeding volgens de kwaliteitsstandaard plaatsen. De prijzen van kersen zijn eind mei niet slecht. De vele regen heeft een deel van de oogst verwoest.



"In het zuiden van Italië zijn sinds een week ook perziken en nectarines geoogst en het fruit uit het noorden zijn zelfs al op de markt gebracht. De prijzen zijn niet slecht en we verwachten dat de productie met 15 tot 20% is gedaald ten opzichte van voorgaand seizoen. Dat is niet slecht gezien de omstandigheden", zegt Zanelli.



Momenteel is het geoogste steenfruit bestemd voor de binnenlandse markt. Over een aantal weken zal Apofruit ook de buitenlandse markten bevoorraden.

Met betrekking tot platte perziken is de teelt in Italië vrij beperkt en is de markt in handen van Spanje. De pruimen zijn nog niet in productie in geen enkel gebied. Apofruit focust zich daarom op de beste en meest winstgevende items en de kers is er een van.

Contact:
Gruppo Apofruit

Viale della Cooperazione, 400
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 414111
Fax: (+39) 0547 414166
Web: www.apofruit.it
Publicatiedatum: