Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bahrein: AGF gedumpt om de prijs op te drijven

Bronnen zeggen dat een groep verkopers op de Centrale Markt in Bahrein massa's verse groenten en fruit in vuilnisbakken blijft gooien met als doel een kunstmatige vraag te creëren. Ze weten dat minder aanbod betekent dat de vraag stijgt en dat meer vraag betekent dat prijzen stijgen wat betekent dat de winsten stijgen.


"Sinds het begin van de Ramadan gooien we elke dag veel groenten en fruit in onze vuilniswagens. Ze zijn niet verrot, maar vers", zei een gemeentewerker. Op een bepaalde plek achter de markt kan men rond 10.00 uur getuige zijn van heel veel verse groenten en fruit die weggegooid worden.

Newsofbahrain.com hoorde recentelijk berichten over een stijging van de groenten- en fruitprijzen ondanks de belofte van de overheid om de prijzen tijdens de heilige maand stabiel te houden. Bronnen zeggen dat dit een gangbare praktijk is die hier door leveranciers wordt toegepast om vraag te creëren en zo de prijzen te verhogen.

"Dozen vol groenten en fruit worden als afval gedumpt door deze verkopers om extra winst te behalen. We moeten niet vergeten dat deze mensen dit doen op een moment dat miljoenen mensen honger lijden over de hele wereld", zei een Aziatische werknemer op de markt die anoniem wil blijven.

De overheid heeft veel maatregelen geïmplementeerd, waaronder regelmatige inspecties om de prijsstijging tijdens de heilige maand onder controle te houden, maar deze verkopers zijn de autoriteiten simpelweg te slim af.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018