Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Peruaans mandarijnenseizoen loopt door tot september

"In Peru wordt momenteel het mandarijnenras Owari geplukt. De vraag naar deze pitloze mandarijn is momenteel sterk. Aangezien mandarijnen seizoensproducten zijn, past de markt zich doorgaans vrij makkelijk aan wisselingen van pitloze en rassen met pitten aan. Hoewel velen toch blij zijn wanneer er niet te veel pitten in hun mandarijnen zitten," legt Fabricio V. Andrade uit, algemeen directeur van het bedrijf Earthfrucífera International. 

Earthfructífera is een Ecuadoraans bedrijf dat uitgebreid is naar de Verenigde Staten, Panama en Europa. Het bedrijf legt zich toe op de bananen-, ananas-, citrus- en overige fruitteelt, afhankelijk van de herkomst. "Dit stelt ons in staat om de consument een ruime variëteit aan producten aan te bieden. We beschikken over ruim zeven jaar ervaring en hebben onlangs een kantoor in Europa geopend. Dit maakt de communicatie met onze Europese klanten een stuk eenvoudiger."

Buiten Europa exporteert het bedrijf ook naar Rusland en Aziatische landen, waaronder China en Japan. Dit jaar is het van plan om de markt in de Verenigde Staten en Canada te ontwikkelen. "Het grootste probleem is de manier waarop betalingen worden gedaan. Importeurs geven veelal geen garanties maar alleen hun naam in het Bluebook is voor ons niet genoeg om ons fruit te verladen. We zijn echter al sinds 2000 actief op de markt en exporteren alleen kleine volumes. Binnenkort hoop ik terug te keren naar de Verenigde Staten om er te gaan wonen. Dit zal het makkelijker voor ons bedrijf maken om relaties met klanten op te bouwen en zaken te doen. De volgende stap is een kantoor in China, hoewel dit waarschijnlijk pas in 2020 zal gebeuren."
Mandarijnen
Fabricio legt uit dat het mandarijnenseizoen bijna twee maanden geleden van start ging met het ras Oktitsu, dat gevolgd zal worden door Owari, Tangelo en tenslotte Murcott. "Het seizoen duurt nog tot september. We hebben weinig concurrentie van mandarijnen uit andere landen. Het is een seizoensproduct, dus markten kijken uit naar de komst ervan. Het is geen basisproduct dat het hele jaar door verkrijgbaar is."

Om deze reden werken we met alle mogelijke rassen, zowel met pitten als pitloze. "Momenteel leveren we alle rassen die we hebben. Het seizoen is kort, dus de markt is blij met alles wat we te bieden hebben. Daarnaast zijn er verschillende markten en klanten voor de diverse producten."

De prijzen zijn momenteel goed. We verkopen onze dozen van 10 kilo voor 8,99 FOB. Bij aanvang van het seizoen verkochten we ze voor €9,85 FOB aan Rusland." Een deel van de strategie van het bedrijf bestaat uit het als eerste aanbieden van dit seizoensproduct. "We werken met onze eigen telers die we zowel op financieel als technisch vlak ondersteunen tijdens de teelt. Zodra zij fruit beschikbaar hebben, is ons bedrijf het eerste dat met de export kan beginnen. Hierdoor kunnen we gedurende een korte periode profiteren van het schaarse aanbod op de markt en de hoge prijzen."

Ananas uit Ecuador
Een ander product in het assortiment van Earthfructífera is ananas uit Ecuador. Fabricio legt uit dat de grootste volumes Ecuadoraanse ananas naar Argentinië en Chili worden geëxporteerd. "Ecuador kan niet met Costa Rica concurreren als het aankomt op de prijzen. Costa Ricaanse ananas is goedkoper en heeft een kortere transittijd. We hebben echter een goed product en ook de beschikbare volumes zijn prima. Dankzij de andere bodemsoort smaakt onze ananas ook veel zoeter. We kunnen naar alle bestemmingen exporteren over zee en per luchtvracht. Afgaand op de huidige marktsituatie, denk ik, dat we goede prijzen kunnen bieden in vergelijking tot Costa Rica."

Voor meer informatie:
Ing. Fabricio V. Andrade A. (General Manager)
Earthfructifera International Holding Group
Ecuador
T: +593-989-470-531 (WhatsApp)
E: gerencia@efructifera.com
www.efructifera.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018