Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Mexico reageert met druiven en appelen, Europa met sinaasappelen

Fruit in strijd tegen importheffingen staal Verenigde Staten

De importtarieven op staal en aluminium die president Trump afkondigde zijn ook van toepassing op de buurlanden Mexico en Canada. Dat vergroot de druk op Nafta, het in 1994 van kracht geworden vrijhandelsverdrag tussen Canada, Mexico en de Verenigde Staten, meldt De Volkskrant. Nafta legde de basis voor het WTO.

De Canadese premier Justing Trudeau noemde de tarieven "volkomen onacceptabel" en het Mexicaanse ministerie van Economische Zaken kondigde "gelijkwaardige" vergeldingsmaatregelen aan, waaronder heffingen op appels en druiven. Deze vergeldingsmaatregelen zijn gerichte economische projectielen. De telers en staalmakers die erdoor geraakt zullen worden wonen in typische Trump-staten. Net als de Europese Unie hoopt Mexico zo de politieke steun voor Trumps protectionisme te verzwakken, aldus de Volkskrant.

Europa vinden het zorgelijk dat Trump de internationale handelsregels van de WTO aan zijn laars lapt. Toch nemen zij ook actie en is net als Mexico van plan om met importheffingen Trump-staten te raken, zoals sinaasappelen uit Florida. Ze hebben de lijst van producten ter goedkeuring heeft neergelegd bij de WTO.

Klik hier en hier voor de artikelen.

Bron: De Volkskrant

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018