Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groenteplakken winnen Food Innovation Bachelor Award

Met het product 'Hartstikke Gruun Groenteplakken' heeft Chantal van der Noordt, student Food Innovation aan de HAS Hogeschool, de Food Innovation Bachelor's Award 2018 van het Voedingscentrum gewonnen. Dit vegetarische broodbeleg op basis van zoete aardappel en groenten kan bijdragen aan een gezonder en duurzamer eetpatroon. De uitreiking vond vandaag plaats bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.


Medestudent Margriet Schouten neemt namens winnares Chantal van der Noordt de eerste prijs in ontvangst

De Food Innovation Bachelor's Award wordt georganiseerd voor studenten van alle voedingsgerelateerde hbo- en wo-opleidingen. Dit jaar was de 14e keer. Het Voedingscentrum vindt het belangrijk om studenten al tijdens hun opleiding te stimuleren en enthousiasmeren. Toekomstige foodprofessionals kunnen met hun producten een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonder en duurzamer eetpatroon van consumenten.

Meeste potentie
Dit jaar waren er 20 inzendingen van 6 opleidingen. Er waren originele concepten bedacht. De presentaties en proefsessies gaven uiteindelijk de doorslag. De jury was van mening dat het product 'Hartstikke Gruun Groenteplakken' de meeste potentie heeft.

De winnaars
1e prijs - Hartstikke Gruun Groenteplakken
Omschrijving: vegetarisch broodbeleg op basis van zoete aardappel en groenten
Student: Chantal van der Noordt
Opleiding: Food Innovation, HAS Hogeschool

2e prijs en de publieksprijs - Fis
Omschrijving: vegetarische visvervanger op basis van peulvruchten, groente en omega 3-vetzuren
Studenten: Alessandra Sotto, Maxime van der Ploeg en Lisa Rozema 
Opleiding: Voeding en Diëtetiek, Hanzehogeschool Groningen

3e prijs - Volkoren-kikkererwtenpannenkoekenmix
Omschrijving: pannenkoekenmix op basis van 50% volkoren meel en 50% kikkererwtenmeel
Studenten: Debby Stam, Rianne van Houten, Rosa Heistein, Joke van Emden, Arja Auerkari en Carlien van de Burgwal
Opleiding: Voeding en Diëtetiek, de Haagse Hogeschool

De etiketprijs is dit jaar niet uitgereikt. Geen enkel etiket voldeed aan de wettelijke eisen.

Bron: Voedingscentrum

Publicatiedatum :



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018