Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Baltussen Konservenfabriek viert 150-jarig bestaan

Dit jaar bestaat de oudste conservenfabriek van Nederland, Baltussen Konservenfabriek in Driel, 150 jaar. Dat viert het bedrijf met een jubileumevent voor relaties om kennis te delen over groententeelt in de keten. Ook is onlangs een gefilmd bedrijfsportret uitgebracht: 'Al het goede zit van binnen.' Dat ademt de sfeer van een familiebedrijf, al nam de laatste Baltussen aan het einde van de vorige eeuw afscheid.


Inkoper Baltussen met wortelteler 

"Samenwerken met anderen is voor Baltussen vanzelfsprekend. Zowel in de keten – met telers en inkopers – als met andere partijen met hetzelfde gedachtengoed: gezond en voldoende voedsel als basisrecht," licht directeur Ruben Bringsken de keuze voor een inhoudelijk lustrumprogramma toe. "We streven naar langdurige contracten en relaties met telers zodat de bodem optimaal kan worden benut zonder uitgeput te raken. Telers, die omschakelen naar biologisch, ondersteunen we actief." 


Appelmoesetiket Baltussen

Tijdens het lustrumevent op 8 juni staan onderwerpen als smart farming, voedselzekerheid, transparantie en duurzaamheid centraal. Zo staan onder meer presentaties van Erik Pekkertiet, senior business development manager Agro Food Robotics van de Wageningen University & Research, adviseur biologische akkerbouw Sander Bernaerts en meteoroloog Helga van Leur op het programma. Op een innovatieplein worden de zintuigen van de gasten op allerlei manieren geprikkeld. Baltussen hoopt zo telers en andere ketenpartners te betrekken bij het hele productieproces, van land naar eindklant.

Voor meer informatie:
Baltussen
Honingveldsestraat 7
6665 CA Driel
+31(0)264 742 114
Publicatiedatum: