Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Evy van Gastel, Special Fruit

“In juni verwachten we een aanvoerclash avocado’s”

Tholen - "De aanvoer van avocado's is op dit moment erg hoog", vertelt Evy van Gastel van Special Fruit. " De grootste volumes zijn afkomstig uit Peru en Zuid-Afrika en in mindere mate uit Colombia en Brazilië. Peru en Zuid-Afrika hebben dit jaar een bumper crop en een on-year dit zorgt voor gigantische volumes. Peru heeft dit jaar een volume groei van 20 tot 25 procent doorgemaakt ten opzichte van vorig jaar."

Als gevolg van de grote aanvoer zijn de prijzen van avocado's in vergelijking tot vorig jaar erg laag. "Mei en juni zijn de grootste promotiemaanden voor avocado's. In juni verwachten we een aanvoerclash van avocado's. Dit zal er voor zorgen dat de prijzen zullen dalen. Doordat de prijzen in mei en juni zo laag zijn, is het interessant om promoties te doen", aldus van Gastel. 

Special Fruit importeert alleen de Hass avocado en geen greenskins. "De Hass avocado is in België het meest ingeburgerd. De greenskins gaan voor een groot deel naar Rusland en de Baltische Staten. Groene avocado's zijn goedkoper dan de Hass en worden daar als prijsvechter in de markt gezet", vertelt Evy. 


Evy van Gastel

De vraag naar avocado's is wereldwijd nog steeds groeiende. Niet alleen in Europa stijgt de vraag, maar ook in de nieuwe markten zoals Azië. "De opening van de Aziatische markt heeft ervoor gezorgd dat er minder aanvoer richting Europa komt. Maar aan de andere kant heb je de groeiende productie, dus is er genoeg product om over de wereld te verdelen", besluit Evy. 

Voor meer informatie:
Evy van Gastel
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
+32(0)3 330 1792
+32(0)3 315 0843


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018