Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe koelcontainers Chiquita houden bananen langer vers

Chiquita investeert in nieuwe koelcontainers met CA-technologie om ervoor te zorgen dat bananen tot 45 dagen lang getransporteerd kunnen worden zonder overrijp te worden of aan kwaliteit in te boeten. Hierdoor bereiken ze hun bestemming in optimale conditie en zijn ze uiteindelijk langer houdbaar.Consumenten vinden goede kwaliteit van groenten en fruit in hun supermarkt heel belangrijk
. Het transport van bananen is daarom van cruciaal belang. Bananenbedrijf Chiquita investeert sinds 2009 in nieuwe koelcontainers die de bananen in de juiste atmosfeer transporteren. Zo heeft Chiquita 65% van de containervloot vervangen door nieuwe koelcontainers met duurzamere koelmiddelen en betere isolatie. Deze zijn 35% zuiniger dan eerde containers. Dankzij de zogeheten Quest-software die de koelcompressor automatisch in- en uitschakelt, wordt nog eens een energiebesparing van 58% gerealiseerd zonder de kwaliteit van het opgeslagen fruit te beïnvloeden.

Chiquita investeert nu ook in 2500 koelcontainers met Controlled Atmosphere (CA)-technologie van Maersk Container Industry. Deze technologie regelt de hoeveelheid kooldioxide, zuurstof en stikstof. Hierdoor kan de rijping gecontroleerd worden en bananen tot 45 dagen lang getransporteerd worden. De bananen bereiken hun bestemming in optimale conditie, zonder overrijp te worden of aan kwaliteit in te boeten en zijn uiteindelijk langer houdbaar in de supermarkt.

Als gevolg van deze verbeteringen is een elektriciteitsbesparing bereikt van 34 miljoen kilowattuur per jaar. Op het gebied van duurzaamheid leidt dit tot een jaarlijkse reductie van 17.000 ton CO²-uitstoot. Dit staat gelijk aan de CO²-uitstoot van 3.000 auto's per jaar.

 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018