Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gaan bloemengroothandels de AGF-groothandel voor?

Praktisch gemak en meer efficiency dankzij vingerscanning

Ze is alweer enige tijd op de markt, de handzame maar robuuste vingerscanner. In combinatie met de PM80 (tablet PDA) biedt ze volop gemak in de box. Natuurlijk, doordat de scanner als een ring aan de vinger bevestigd is, heb je je handen altijd vrij om producten op te pakken. Maar er is veel meer.



Bij bloemengroothandel B&G de Mooij in Honselersdijk weten ze er inmiddels alles van. Boxmedewerkers gebruiken de vingerscanner volop. Bijvoorbeeld bij het opbouwen van de cel. Karren met bloemen worden binnengereden en op hun plek gezet. Door meteen de locatie te scannen, weet iedereen precies waar de betreffende producten zich bevinden.
 
Ook grote delen van het voorraadbeheer worden met behulp van de vingerscanner verzorgd. Bij het scannen van een product geeft de PM80 aan welke aantallen er nog horen te staan. Komt dat niet overeen met de werkelijkheid, dan kan het getal direct gecorrigeerd worden. Daar komt geen pen en papier meer aan te pas.

Orderpicking 
En dan is er de orderpicking. Bepaald niet onbelangrijk in de steeds meer snelheid eisende onlinehandel die B&G de Mooij sinds kort naast de traditionele lijnrijder en groothandel ook volop bedient en ontzorgt. Zo levert het bedrijf desgewenst op bosniveau en per bloemist gesorteerd. De klant kan zich daardoor volledig focussen op verkoop en logistiek.

Met de vingerscanner en de PM80 selecteren de boxmedewerkers de betreffende klant en de orders die erbij horen. Ze krijgen dan precies te zien waar de producten zich in de cel bevinden. Zetten ze die op de kar en scannen ze opnieuw, dan wordt alles rechtstreeks in de (voorraad)administratie verwerkt. Overigens geeft het systeem ook foutieve orderpicking aan. Dat voorkomt dat producten naar de klant gaan die niet zijn besteld. Ook voor dergelijke correcties is geen pen en/of papier meer nodig. 

Meer opties en informatie
Natuurlijk zijn er meer opties. Zo kun je ook 'manco's' melden of een van de andere mogelijkheden gebruiken om iets over een product te noteren. Heel veel voordelen dus voor wie de vingerscanner in combinatie met de PM80 gebruikt.

Voor meer informatie:
Alfa Pro It
Laan van Verhof 10
2231 BZ Rijnsburg
T (071) 402 11 91
F (071) 403 14 15
Publicatiedatum: