Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Danser en EGS starten binnenvaartpendel tussen containerterminals

European Gateway Services (EGS) en Danser Group beginnen zondag 3 juni met de 'Intercity Barge'. Deze gaat, vooralsnog drie keer per week, varen tussen de ECT-terminals op de Maasvlakte en andere terminals en depots in het Waal- en Eemhavengebied, Merwehaven, de Botlek, Alblasserdam en Ridderkerk.Danser

Het initiatief sluit goed aan bij het sectorbrede containerbinnenvaartoverleg dat het Havenbedrijf Rotterdam op 8 september vorig jaar gestart is. Dit als gevolg van de diverse signalen over oplopende wachttijden bij de deepsea terminals in Rotterdam. ECT garandeert in dit initiatief een vrije kade voor de Intercity Barge mits er minimaal 200 verplaatsingen van containers worden gerealiseerd per aanloop (de zogenoemde 'fixen window'). Intercity Barge richt zich dan ook op het bundelen van lading bij de genoemde (inland)terminals en depots om zo met grote call-sizes direct van en naar de Maasvlakte te kunnen varen.

De Intercity Barge bespoedigt de afhandeling van de containers en zorgt daarmee voor een betere concurrentiepositie voor de binnenvaart. In de haven van Rotterdam worden jaarlijks ruim 12 miljoen eenheden containers overgeslagen, waarvan er ruim 3 miljoen per binnenvaartschip worden aan- en afgevoerd.

Bron: Port of Antwerp 


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018