Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Omzet horeca in eerste kwartaal met 2,1% gestegen

De omzet van de horeca steeg in het eerste kwartaal van 2018 met 2,1% ten opzichte van het vorige kwartaal. Het volume, het aantal consumpties en/of overnachtingen, steeg met 1%. De omzet van eet- en drinkgelegenheden nam met 2,3% toe, de omzet van logiesverstrekking steeg met 1,6%. Al vijf jaar neemt de omzet van de horeca, bestaande uit logiesverstrekking en eet- en drinkgelegenheden, ieder kwartaal toe. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 

Hoogste omzetgroei restaurants in anderhalf jaar
Eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, fastfoodrestaurants, cafés, kantines en catering, hebben in het eerste kwartaal 2,3% meer omgezet dan een kwartaal eerder. Het aantal verkochte consumpties steeg met 1,5%. Met 3,2% nam de omzet van restaurants het sterkst toe. Het is bovendien de grootste groei in anderhalf jaar. Ook fastfoodrestaurants, cafés, kantines en catering hebben meer omgezet dan een kwartaal eerder.

Omzet logiesverstrekking ook hoger dan kwartaal eerder
De omzet van logiesverstrekkers nam met 1,6% toe in het eerste kwartaal in vergelijking met een kwartaal eerder. Het volume daalde echter met 0,3%. De omzet van hotels steeg met 1,3%. 

Steeds meer horecaondernemers belemmerd door personeelstekort
Ruim een vijfde van de restaurants, inclusief fastfoodrestaurants, geeft aan last te ondervinden van een tekort aan personeel. Voor kantines en catering en cafés vormt personeelstekort minder vaak een belemmering. 

Zie voor een aantal diagrammen en meer cijfers de site van het CBS.

Bron: CBS

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018