Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Belgische handelaren verwachten dat peen nog goed aan prijs blijft

Tholen - De laatste drie maanden is de prijs van peen erg hoog geweest, vertellen Belgische peenhandelaren. In veel Europese landen zijn er tekorten geweest, zowel in Zuid-Europa als in Oost-Europa. De vraag naar peen uit de desbetreffende landen was enorm en dat zorgde ervoor dat de prijzen hoog opliepen. Eigenlijk had het Verenigd Koninkrijk als enige land voldoende product. Nu Frankrijk is begonnen met de nieuwe oogst zal de vraag uit Zuid-Europa stoppen. 

De oude peen is er in Nederland en België bijna doorheen. In Frankrijk is de nieuwe peenoogst begonnen en over twee tot drie weken zal Nederland starten en een week later België. Volgens de handelaren is het ideaal weer geweest voor de nieuwe peen, dus verwacht men een goede kwaliteit. De kwaliteit van de oude Belgische peen is ook erg goed geweest. De kwaliteit van de oude Nederlandse peen is matig en veel partijen zijn te grof.

De handelaren verwachten dat de prijzen van peen voorlopig nog een tijdje goed blijven. De nog weinig resterende oude oogst zal geen druk leggen op de nieuwe oogst en er is gemiddeld wat minder nieuwe oogst uitgezaaid. Binnenkort zal er wel een lichte daling in de prijs merkbaar zijn, maar dat is altijd maar afwachten. In de zomer daalt de consumptie van peen en wordt er minder peen geïmporteerd uit de andere Europese landen. Na anderhalve maand hebben ze beter zicht op de verwachtingen voor het seizoen. Het is nu nog lastig om in te schatten hoe de komende periode eruit zal gaan zien. 


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018