Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China kampt met tekort aan groene asperges

"China is binnen de wereldwijde sector voor asperges een belangrijk land. De teeltgebieden in China zijn verspreid over Xuzhou in Jiangsu, Heze in Shandong en Chongmingdao in Sjanghai. De asperges, die nu nog niet uit de grond zijn opgekomen, worden wegens de kleur witte asperges genoemd. Groene asperges zijn asperges die boven de grond zijn uitgekomen en groen zijn gekleurd. Groene asperges worden in verhouding tot witte asperges iets beter ontvangen op de exportmarkten. De smaak van groene asperges is beter en ook loopt het leveringsseizoen van groene asperges langer door. Bovendien voldoen Chinese witte asperges qua smaak en uiterlijk niet aan de eisen van de exportmarkt," zegt Liu Hengming van Nantong Hengming Agricultural Development.

Plantage voor groene asperges



"Het areaal voor de aspergeteelt in Sjanghai staat momenteel op meer dan 1.333 hectare. Het teeltseizoen begint ieder jaar in de lente en wordt in oktober afgerond. Het totale aspergevolume van Sjanghai is in dit seizoen jaar op jaar toegenomen. Aspergetelers in deze regio hadden grote opbrengst met hun oogst. Ook hebben veel telers op de sterke vraag op de markt gereageerd door hun plantages uit te breiden."





Kas voor asperges

"Hoewel de aspergeteelt in heel China is toegenomen, is de opbrengst nog steeds niet genoeg om tegemoet te komen aan de vraag binnen deze snel groeiende markt. Vroeger hadden alleen de grote en middelgrote steden van China vraag naar grote volumes aan asperges. Dit jaar is ook in kleinere steden meer vraag ontstaan naar deze groentesoort. Dit komt voornamelijk omdat veel verwerkingsbedrijven in reactie op de toegenomen asperge-export meer volume in zijn gaan slaan."



"We hebben een grootschalige plantage in Chongmingdao in Shanghai. We werken zowel met onze eigen plantage als met plantages die in handen zijn van coöperaties. We telen voornamelijk groene asperges. We zetten onze groende via traditionele kanalen op de markt. We leveren voornamelijk aan groothandelaars en supermarktketens in grote en middelgrote steden in heel China."

Liu Hengming
Bedrijfsnaam: Nantong Hengming Agricultural Development.
Company telephone: +86 176 2530 7368
Company e-mail: 514554202@qq.com
Publicatiedatum: