Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China kampt met tekort aan groene asperges

"China is binnen de wereldwijde sector voor asperges een belangrijk land. De teeltgebieden in China zijn verspreid over Xuzhou in Jiangsu, Heze in Shandong en Chongmingdao in Sjanghai. De asperges, die nu nog niet uit de grond zijn opgekomen, worden wegens de kleur witte asperges genoemd. Groene asperges zijn asperges die boven de grond zijn uitgekomen en groen zijn gekleurd. Groene asperges worden in verhouding tot witte asperges iets beter ontvangen op de exportmarkten. De smaak van groene asperges is beter en ook loopt het leveringsseizoen van groene asperges langer door. Bovendien voldoen Chinese witte asperges qua smaak en uiterlijk niet aan de eisen van de exportmarkt," zegt Liu Hengming van Nantong Hengming Agricultural Development.

Plantage voor groene asperges"Het areaal voor de aspergeteelt in Sjanghai staat momenteel op meer dan 1.333 hectare. Het teeltseizoen begint ieder jaar in de lente en wordt in oktober afgerond. Het totale aspergevolume van Sjanghai is in dit seizoen jaar op jaar toegenomen. Aspergetelers in deze regio hadden grote opbrengst met hun oogst. Ook hebben veel telers op de sterke vraag op de markt gereageerd door hun plantages uit te breiden."

Kas voor asperges

"Hoewel de aspergeteelt in heel China is toegenomen, is de opbrengst nog steeds niet genoeg om tegemoet te komen aan de vraag binnen deze snel groeiende markt. Vroeger hadden alleen de grote en middelgrote steden van China vraag naar grote volumes aan asperges. Dit jaar is ook in kleinere steden meer vraag ontstaan naar deze groentesoort. Dit komt voornamelijk omdat veel verwerkingsbedrijven in reactie op de toegenomen asperge-export meer volume in zijn gaan slaan.""We hebben een grootschalige plantage in Chongmingdao in Shanghai. We werken zowel met onze eigen plantage als met plantages die in handen zijn van coöperaties. We telen voornamelijk groene asperges. We zetten onze groende via traditionele kanalen op de markt. We leveren voornamelijk aan groothandelaars en supermarktketens in grote en middelgrote steden in heel China."

Liu Hengming
Bedrijfsnaam: Nantong Hengming Agricultural Development.
Company telephone: +86 176 2530 7368
Company e-mail: 514554202@qq.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018