Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italiaanse fruitverwerker Agribologna opent nieuwe fabriek

Dinsdag 29 mei heeft het Italiaanse Agribologna de nieuwe verwerkingsfaciliteit 'fresco senso' geopend, dat bedoeld is voor de verwerking van vers gesneden fruit. De faciliteit is gevestigd in San Pietro in Casale, op de grens tussen de provincies Bologna en Ferrara. De totale investering bedroeg 3 miljoen euro.


Lins sinistra Claudio Pezzoli, burgemeester van San Pietro in Casale, in het midden Simona Caselli, lid van het regionale bestuur en rechts Lauro Guidi, directeur van Agribologna

"De komende jaren blijven we investeren in technologie. We doen dit in samenwerking met constructeurs zodat we precies af kunnen stemmen wat we nodig hebben om de hoogste kwaliteit en opbrengst te krijgen", zeg Lauro Guidi, directeur van Agribologna.

Bekijk de foto's!

Het assortiment vers gesneden fruit evolueert continu en daarom zijn de productieprocessen aangepast. De prototypen van de werkende machines zijn ad hoc ontworpen en ontwikkeld in nauwe samenwerking met de operatoren in de sector, op basis van de kenmerken van elke productlijn en het assortiment fruit. In de nieuwe verwerkingsfaciliteit is ook een deel gewijd aan biologische producten.

Test met een machine die steeltjes verwijderd

Agribologna had in 2017 een omzet van 220 miljoen euro, 220 werknemers in dienst, 140 aangesloten telers die goed waren voor 3100 hectare en 2500 klanten. Het nieuwe gedeelte telt 1600 vierkante meter waarmee 30 ton fruit per dag kan worden verwerkt, wat neer komt op een totaal van ongeveer 4000 ton per jaar.

De ananas wordt schoongemaakt

Een product dat op dit moment erg populair is, is de ananas. Het begint bij het wassen en ontsmetten, waarna de ananas wordt geschild en daarna wordt de kern eruit geboord. De geschilde ananas komt aan bij de werknemers die het door midden snijden en ze op de band leggen. Vervolgens worden ze gewassen en in kleine stukjes gesneden. De schil en kern worden via een andere riem naar buiten getransporteerd. Elk productieproces garandeert een veilig product, dat is gesneden en klaar voor consumptie. De faciliteit is volledig geïsoleerd om de temperatuur te garanderen en om de houdbaarheid en kwaliteit van het verse product te behouden.

Blokjes ananas

Vervolgens wordt de ananas verpakt en afgeleverd aan bijvoorbeeld horecagelegenheden en retailers.

Gemengd fruit

De opening werd onder andere bijgewoond door de directeur van Agribologna, Lauro Guidi, Simona Caselli, lid van het regionale bestuur, burgemeester Claudio Pezzoli en Rita Ghedinia, directrice van Legacoop Bologna."We hebben ons uiteindelijke doel nog niet bereikt, maar we gaan door en we er trots op dat we 3 miljoen euro hebben kunnen investeren. Het is een uniek etablissement, zeker wat betreft technologie. We patenteren ook een nieuw automatisch weegsysteem in samenwerking met de Universiteit van Padua", zegt Guidi."Elke dag verwerken we meer dan 40 duizend kilo vers fruit om 18 duizend kilo fruit klaar te krijgen voor consumptie. Door de nieuwe faciliteit zullen de verpakkingslijnen, die we de komende maanden zullen installeren en de geplande aanwervingen tot wel 30 duizend kg fruit voor consumptie kunnen verwerken."

Contact:
Consorzio Agribologna S.c.a.
Via delle Viti, 5
40127 Bologna (BO)
Tel.: (+39) 051 994 1200
Fax: (+39) 051 994 1220
Email: info@agribologna.it
Web: www.agribologna.it

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018