Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Maleisische studenten gebruiken ananas om vlees malser te maken

Op de Putra Universiteit in Maleisië werd onlangs een productinnovatie-wedstrijd georganiseerd die werd gewonnen door het team Z&F. Dit winnende team ontwikkelde namelijk een drie-in-één vleesvermalser met de naam 'Pinezer' op basis van bromelaïne uit ananasharten. 

De ananasharten werden gebruikt als hoofdbestanddeel om rauw vlees malser te maken en op smaak te brengen. Het voordeel van deze methode is dat het vlees, bijvoorbeeld biefstuk, al binnen 15 minuten een malsere textuur krijgt. 

Muhammad Zakwan Mohamad Zakaria, leider van team Z&F, vertelt dat iedereen zijn biefstuk op deze manier snel mals kan maken. "Onze melange bevat daarnaast ook kruiden zoals kaneel en koriander wat het vlees ook een heerlijke smaak geeft. Het marineren kost minder tijd en ook het bereiden gaat sneller. De drie-in-één ananasmelange om vlees mals te maken is dus ideaal voor mensen met een drukke levensstijl," aldus Zakaria.

Bron: nst.com.my

Publicatiedatum :



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018