Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Maleisische studenten gebruiken ananas om vlees malser te maken

Op de Putra Universiteit in Maleisië werd onlangs een productinnovatie-wedstrijd georganiseerd die werd gewonnen door het team Z&F. Dit winnende team ontwikkelde namelijk een drie-in-één vleesvermalser met de naam 'Pinezer' op basis van bromelaïne uit ananasharten. 

De ananasharten werden gebruikt als hoofdbestanddeel om rauw vlees malser te maken en op smaak te brengen. Het voordeel van deze methode is dat het vlees, bijvoorbeeld biefstuk, al binnen 15 minuten een malsere textuur krijgt. 

Muhammad Zakwan Mohamad Zakaria, leider van team Z&F, vertelt dat iedereen zijn biefstuk op deze manier snel mals kan maken. "Onze melange bevat daarnaast ook kruiden zoals kaneel en koriander wat het vlees ook een heerlijke smaak geeft. Het marineren kost minder tijd en ook het bereiden gaat sneller. De drie-in-één ananasmelange om vlees mals te maken is dus ideaal voor mensen met een drukke levensstijl," aldus Zakaria.

Bron: nst.com.my

Publicatiedatum: 1-6-2018

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: