Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame etiketten voor biologisch afbreekbare verpakkingen

Etiket Schiller, één van de vooraanstaande etikettenproducenten in Duitsland, biedt biologisch afbreekbare etiketten uit nagroeiende grondstoffen aan. Merkeigenaren kunnen daarmee hoogwaardige producten zoals bio-levensmiddelen, dranken of cosmetica met een volledig composteerbare verpakking aanbieden. Het etiketmateriaal en de lijm zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar en dragen volgens de EU-verordening EN 13432 het 'OK Compost'-certificaat.



Etiketten voor composteerbare verpakkingen

Met een breed assortiment aan duurzame producten reageert Etiket Schiller op de stijgende vraag naar milieuvriendelijke verpakkingen. De composteerbare zelfklevende etiketten zijn toegelaten voor het contact met droge, niet-vethoudende levensmiddelen en laten zich direct op groenten en fruit plakken. Ze zijn bijzonder goed geschikt voor producten waarvan de verpakking volledig biologisch afbreekbaar moet zijn. Van speciale, eveneens composteerbare kleefstoffen voorzien, worden ze ook op papieren verpakkingen of biologisch afbreekbare folie geplakt. Ook voor milieuvriendelijke verpakkingen van gezondheidsproducten of bio-cosmetica worden de materialen van Etiket Schiller gebruikt. De etiketten zijn geschikt voor hoogwaardige verpakkingen, maar door het hoge cellulose-aandeel slechts beperkt geschikt voor langetermijntoepassingen in vochtige omgevingen.



Individuele milieuvriendelijke etiketteeroplossingen

Om ervoor te zorgen dat een complete verpakking terug de natuur in kan, moeten alle componenten (verpakkingsmateriaal, etikettenfolie en kleefstof) composteerbaar zijn. Etiket Schiller adviseert klanten uitvoerig en ontwikkelt individuele etiketteeroplossingen voor verschillende toepassingen – ook reeds voor oplages vanaf 500 stuks.

Het witte of transparante bovenmateriaal van de composteerbare etiketten bestaat uit cellulose (houtpulp) uit gecontroleerde plantingen. Na gebruik kan het via het groenafval weg worden gegooid. Voor het directe levensmiddelcontact gebruikt Etiket Schiller een door de Europese levensmiddelrichtlijn en -wetgeving FDA 175.105 toegelaten kleefstof, evenals migratiearme kleurstoffen. Voor composteerbare verpakkingen wordt een kleefstof op acrylaatbasis met 'OK Compost'-certificaat gebruikt. Bij behoefte kunnen de etiketmaterialen ook van een thermoprint worden voorzien.

Voor verdere informatie:
Etiket Schiller GmbH
Heusee 14
D-73655 Plüderhausen
Telefoon +49(0)7181-8076-0
Telefax +49(0)7181-8076-50
E-mail info@etiket-schiller.de
Website www.etiket-schiller.de

Publicatiedatum: