Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Arjen de Haan: "Onze ramboetanteler uit Guatemala zag potentie in de teelt"

Achacha wint aan populariteit

Tholen - Nature's Pride heeft achacha uit Guatemala geïntroduceerd op de Europese markt. "Onze ramboetan-teler uit Guatemala zag kansen in achacha heeft zijn teelt uitgebreid met deze kleine tropische vrucht", vertelt inkoper Arjen de Haan. "Vanuit Australië was deze exoot al langer beschikbaar in Europa, maar de productie in Guatemala maakt dit fruit ook van mei tot en met augustus beschikbaar. Dat sluit perfect aan op het Australische seizoen."

Achacha, ook wel achachairú genoemd, is van oorsprong afkomstig uit Bolivia, waar het al jarenlang op kleine schaal en in privé boomgaarden geteeld wordt. Volgens Arjen wint deze exoot steeds meer aan populariteit in Europa, Australië en sommige delen van Zuidoost-Azië. "De achacha is geliefd door de unieke verfrissende smaakcombinatie van zoet en zuur én de toegeschreven gezondheidseigenschappen. In het Verenigd Koninkrijk schaart men deze exoot al onder het nieuwe super fruit.""Het is nog een wat onbekend product en in Nederland is er nog niet zoveel aandacht voor, maar verschillende klanten vinden het een erg interessant product. Zo hebben we verschillende Duitse klanten die achacha afnemen en al een grote actie gehouden met een Poolse klant", vertelt Arjen. "Je kunt de achacha qua vruchtvlees vergelijken met de mangosteen, alleen bevat hij de helft minder suiker, wat de vrucht een speciale, unieke scherpte geeft. Dit maakt hem ook erg geliefd bij diabetespatiënten. De achacha heeft een harde, oranje schil, die eenvoudig te pellen is. Het zachte, witte vruchtvlees heeft een fijne balans tussen de zoetheid en de zuurgraad, waardoor een unieke smaaksensatie ontstaat."

Op dit moment is de beschikbaarheid van de Guatemalaanse achacha, die door middel van luchtvracht wordt aangevoerd, beperkt vanwege de regenval, maar vanaf volgende week worden er weer grotere volumes verwacht. De prijs van de achacha ligt volgens de inkoper in lijn met de mangosteen en ramboetan. "Nu is de beschikbaarheid nog beperkt tot Australië en Guatemala, maar gezien de reactie van de klanten, ook uit de culinaire hoek, verwacht ik zeker dat er potentieel is voor de productie in andere landen om het seizoen zo mogelijk naar een jaarrond aanbod te verlengen."

Voor meer informatie:
Arjen de Haan
Nature's Pride
Honderdland 611 
2676 LV Maasdijk 
T: +31174524248

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018