Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jonge talenten DOOR volgden masterclass Robotisering & sensoring

Zijn robots ook jouw toekomst?

Op vrijdag 25 mei organiseerde DOOR in Robovalley een masterclass met als thema robotisering & sensoring voor haar jonge talenten. De masterclass gaf de deelnemers inzicht in de laatste ontwikkelingen op het gebied van robotisering en wat dit betekent voor zowel de tuinbouw als voor hun eigen loopbaan. Deze masterclass maakt deel uit van het jonge talentenprogramma van DOOR. Dit programma is opgezet om kinderen van de DOOR-ondernemers te betrekken bij de DOOR-groep en hen enthousiast te maken voor een carrière in de tuinbouw.Masterclass Robotisering
In het eerste deel van de Masterclass gaf Enrico Liscio, deep learning engineer bij Fyzir, een presentatie over 'Deep learning for vision guided robots'. Deze allernieuwste technologie biedt zeker voor tuinbouw veel kansen. Bij robottechnieken die tot voor kort werden toegepast, wordt een werkomgeving aan de mogelijkheden en beperkingen van de robot aangepast. Bij de nieuwe deep learning vision techniek past een robot zich aan de omgeving aan én kan de robot leren om zijn werk steeds beter te doen. Dit doet de robot dankzij ingebouwde 'ervaringen'. Dit geeft ook voor tuinbouwproducten, die nooit gelijkvormig zijn, ongekende mogelijkheden. Enrico gaf ook een kijkje in de toekomstige arbeidsmarkt als deze robots met zelflerend vermogen een serieuze rol gaan spelen op de werkvloer. De jonge ondernemers zien deze zelflerende robots wel zitten voor repeterende werkzaamheden. De verwachting is wel dat het nog enkele jaren duurt voor ze echt ingezet kunnen worden.

Na deze kijk in de toekomst nam Stefan van Vliet – CFO van telersvereniging Prominent – de deelnemers mee in de innovatieprojecten binnen de DOOR groep. Aan de hand van stellingen werd er gediscussieerd over hoe de toekomstige tuinder er uit ziet en welke verdienmodellen er over 20 jaar zijn.

Interesse creëren in de sector
DOOR vindt het belangrijk om juist deze jongeren een compleet beeld te geven van de mogelijkheden in onze sector. "Wij willen hen meenemen in de ontwikkelingen, die wij in de nabije toekomst zien. Zij zijn de generatie, die hiermee te maken krijgt in hun loopbaan. Samen kunnen wij hen hierop voorbereiden en hun visie meenemen in onze plannen richting de toekomst", aldus Jan Opschoor, algemeen directeur DOOR.

Voor meer informatie:
Coöperatie DOOR U.A.
www.cooperatiedoor.nl
info@doorpartners.nl

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018