Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Intermarché creëert winkelconcept voor senioren

Online supermarkt geopend in Nigeria
Onlangs is in Abuja in Nigeria de online supermarkt Mart.nl van start gegaan. Het bedrijf claimt binnen het uur bestellingen af te kunnen leveren. Mart.ng ging in november van vorig jaar offline van start. Bestellingen konden per telefoon en Whatsapp worden geplaatst, terwijl het bedrijf van deur tot deur ging om zichzelf te promoten. Wegens de toename in vraag werd eerder dit jaar besloten om een online winkel op te zetten, die eerder deze maand in gebruik werd genomen. "Het bedrijf gaat uit van hoge kwaliteit en een uitstekende klantenservice. We zijn van mening dat het doen van boodschappen geen luxe is, maar een basisrecht. We streven daarom ernaar om de beste producten tegen de meest aantrekkelijke prijzen aan te bieden, die we ongeacht het tijdstip op de dag bij de klant kunnen bezorgen," aldus CEO Frank Umeadi.
Bron: disrupt-africa.com

Spar opent nieuw distributiecentrum in Heerenveen
Spar gaat een nieuw distributiecentrum in Heerenveen opzetten. Met de nieuwe faciliteiten moeten de logistieke processen van Spar worden ondersteund, die op dit moment een opmars maken. Zodoende moet het distributiecentrum in Heerenveen ervoor zorgen dat er minder druk op het distributiecentrum in Waalwijk komt te staan, ook omdat meer dan 100 Spar Express-locaties aan het netwerk zijn toegevoegd. Goederen vanuit Waalwijk worden via de nieuwe faciliteit in Heerenveen aan Spar-winkels in het noorden van Nederland geleverd door middel van een cross-flow docking-proces.
Bron: esmmagazine.com

VK: Ocado belandt in FTSE 100
Ocado komt mogelijk voor het eerst terecht in de Financial Times Stock Exchange Index, ook wel bekend als de FTSE 100. De aandelen van Ocado zijn in waarde omhoog geschoten, nadat het bedrijf een aantal grot internationale overeenkomsten had afgesloten. Zo ging Ocado eerder deze maand een samenwerkingsverband aan met de grote Amerikaanse supermarktketen Kroger, waardoor de aandelenkoers van Ocado met meer dan 40% toenam. Als de nieuwste editie de FTSE 100 wordt opgesteld, is de kans volgens analist Laith Khalaf van Hargreaves Lansdown groot dat Ocado voor het eerst in deze lijst wordt vermeld.
Bron: independent.ie

Bingo beter dan concurrentie in Bosnië-Herzegovina
Bij twee van de drie grootste supermarktketens van Bosnië-Herzegovina was in 2017 sprake van omzetgroei. De keten Bingo presteerde qua winst daarbij beter dan zijn directe concurrentie. De in Tuzla gevestigde keten behaalde een toename in omzet van 13% tot BAM 1,03 miljard (€526,6 miljoen), terwijl de winst met 8,6% toenam tot BAM 89,4 miljoen (€45,7 miljoen). Het concurrerende Konzum, dat onder de Kroatische retailgroep Agrokor valt, had een daling in omzet van 29% tot BAM 521 miljoen (€266,3 miljoen). De winst bij Konzum nam met 7% af tot een negatief saldo van BAM 41 miljoen (-€20,9 miljoen). De jaaromzet van Mercator, dat ook onderdeel is van de Agrokor-groep, steeg ten opzichte van 2016 met 59% tot BAM 70,6 miljoen (€36 miljoen). Ook bij Mercator was echter sprake van verlies. De winst daalde met 4,4% tot een negatief bedrag van BAM 3 miljoen (-€1,5 miljoen).
Bron: esmmagazine.com

Kroatië: Agrokor wordt overgenomen door schuldeisers
De Kroatische retailgroep Agrokor verkeert nog steeds in grote schulden. Het bedrijf wordt nu over genomen door een nieuwe onderneming die in Nederland is gevestigd en die in handen is door schuldeisers van Agrokor. De overname is onderdeel van een voorstel om de schulden van Agrokor te vereffenen. Agrokor is met een werkleger van 60.000 medewerkers het grootste bedrijf in de Balkan-regio. In april 2017 werd het bedrijf onder toezicht van de overheid gesteld, omdat de retailgroep lam was gelegd door de enorme schulden die waren veroorzaakt door een ambitieus plan voor uitbreiding. Het plan om de schulden aan te pakken is opgesteld door een team voor crisismanagement. Het Nederlandse bedrijf dat de retailgroep overneemt heet Aisle Dutch TopCo. De schulden worden omgezet in aandelen of obligaties voor crediteuren. Het plan voor schuldsanering wordt volgend jaar geïmplementeerd, als de beroepstermijn is verstreken.
Bron: reuters.com

Meer omzet en winst voor Aeon in Maleisië
De Japanse retailer Aeon Co (M) Bhd had in Maleisié in het eerste kwartaal een toename in zowel netto winst als omzet. In deze periode, die op 31 maart afliep, werd een netto winst bereikt van RM27,94 miljoen (€6,07 miljoen). In dezelfde periode vorig jaar stond de netto winst op RM26,2 miljoen (€5,7 miljoen). De omzet steeg in deze periode jaar op jaar van RM1,08 miljard naar RM1,11 miljard (van €234,5 miljoen naar €241,0 miljoen). Volgens Aeon zelf kwam de omzet van het retailsegment neer op RM943,9 miljoen (€204,9 miljoen), wat jaar op jaar een toename is van 3,4%. De stijging in omzet en winst kwam vooral door de opening van een nieuwe vestiging in september 2017. De omzet die werd gegenereerd door middel van vastgoedmanagement steeg met 4,2% tot RM170,4 miljoen (€36,9 miljoen), wat zowel te maken had met het nieuwe winkelcentrum als met bijdrages van oudere winkelcentra die in het voorgaande jaar zijn gerenoveerd of zijn uitgebreid. 
Bron: malaymail.com

Australië: Drakes bouwt distributiecentrum bij Adelaide
De onafhankelijke supermarktketen Drakes heeft toestemming gekregen van de lokale overheid om ten noorden van Adelaide een nieuw distributiecentrum van AU$80 miljoen (€52,1 miljoen) op te bouwen. Het nieuwe distributiecentrum zal zo'n 250 vaste banen creëren. Het centrum wordt geplaatst op een stuk grond van 17 hectare in Edinburgh North. Tijdens de bouw worden 300 banen gegenereerd, waarna nog eens 120 tot 250 fulltime banen worden gecreëerd als het centrum in juni volgend jaar in bedrijf gaat.
Bron: indaily.com.au

Frankrijk: Intermarché creëert winkelconcept voor senioren
De Franse supermarktgroep Intermarché gaat een nieuw winkelformat lanceren gericht op senioren. Het nieuwe format heet "Bien Chez Moi" en combineert producten en service die gericht zijn op oudere consumenten. De winkel krijgt een oppervlak van ongeveer 200 vierkante meter en wordt geopend in een winkelcentrum van Intermarché in Flers in Normandië. Vorige week werd door Intermarché een workshop voor seniore georganiseerd. Senioren kregen hierbij de gelegenheid om feedback te geven over de naam van het format, het logo, het assortiment en de geplande service. Ook werd aan de senioren gevraagd of ze bereid zouden zijn te betalen voor de extra service.
Bron: retaildetail.eu

Nemlig.com is beste online winkel van Denemarken
De Deense online supermarkt Nemlig.com heeft de belangrijkste onderscheiding tijdens de Deense FDIH E-handelsprisen 2018-uitreiking ontvangen. "We zijn erg blij en supertrots dat we de Golden Prize hebben gewonnen," aldus Nemlig.com-CCO Mikkel Pilemand na de ontvangst van de onderscheiding, die bedoeld is voor de beste online winkel van Denemarken. "We investeren veel in het ontwikkelen van onze diensten, zodat we online boodschappen doen makkelijker kunnen maken voor consumenten. Het is daarom geweldig als je erkenning voor je werk krijgt." Naast de Golden Prize won Nemlig.com ook een onderscheiding binnen de categorie van B2C-ondernemingen met een omzet van meer dan DK50 miljoen (€6,7 miljoen). De winnaar van deze onderscheiding werd bepaald door een jury van e-commerce-experts, terwijl de winnaar. De winnaar van de gouden hoofdprijs word bepaald door een jury van twaalf raadsleden, die aan de hand van de winnaars van elke afzonderlijke categorie de uiteindelijke hoofdwinnaar kiezen.
Bron: ecommercenews.eu

VS: Randalls sluit derde winkel sinds april
Randalls sluit in de omgeving van Houston zijn derde vestiging dit jaar. De lokale supermarktketen heeft een lange staat van dienst, maar heeft de laatste tijd steeds meer moeite om mee te komen met de sterke concurrentie binnen de sector. De vestiging die voor Randalls wordt gesloten bevindt zich in de voorstad Cypress en zal in juni worden opgedoekt. In de vorige maand werden al twee vestigingen in Garden Oaks en Stafford van de hand gedaan door deze in een leaseconstructie over te dragen aan de op Latijns-Amerikaanse consumenten gerichte keten El Rancho. Door de winkelsluitingen is het netwerk van Randalls teruggebracht tot 26, winkels, oftewel de helft van het netwerk in 2005. Ondanks dat geeft een woordvoerder van Randalls aan zich nog steeds in te willen zetten voor de omgeving van Houston.
Bron: houstonchronicle.com

Canada: Amazon opent mogelijk distributiecentrum in Ottawa

Amazon gaat naar verluid een distributiecentrum openen in het oostelijke deel van Ottawa. De nieuwe faciliteit zal naar verwachting 1.000 banen genereren. Hoewel Amazon de plannen nog moet bevestigingen, heeft het parlementslid Andrew Leslie van de regio Orléans aangegeven dat Amazon van plan is om een magazijn naast snelweg 417 over te nemen.
Bron: canadiangrocer.com

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018