Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
AustraliŽ streeft Frankrijk voorbij als producent van zwarte truffel

Geloof het of niet maar AustraliŽ ligt dit jaar op koers om Frankrijk voorbij te streven als producent van zwarte Pťrigord truffels. De truffelproductie in West-AustraliŽ concentreert zich met name rondom Manjimup in de regio Southern Forests, waar 75% van de landelijke truffeloogst vandaan komt.

De zwarte truffel is onlosmakelijk verbonden met de rijke Franse keuken en eetcultuur maar volgens AustraliŽs grootste truffelteler, The Truffle & Wine Company, wordt de Franse productie geremd door een aaneenschakeling van ongunstige weersomstandigheden en dat zal er waarschijnlijk toe leiden dat de oogst in AustraliŽ de Franse dit jaar zal overtreffen. "Het weer in Europa is verschrikkelijk geweest en de oogst in zowel Frankrijk als ItaliŽ zal in sommige streken 90% lager uitvallen dan voorgaande jaren," vertelt Alex Wilson van The Truffle & Wine Company. "Ik verwacht dat Frankrijk dit jaar 10 ton zal oogsten en de opbrengst in AustraliŽ wordt op 12 tot 15 ton geraamd."

David Coomer, een teler uit Manjimup, laat weten dit jaar een opbrengst van zo'n 120 kilo te verwachten en dat is een toename ten opzichte van vorig jaar toen hij 90 kilo truffel oogstte.

Volgens thewest.com.au verwacht de Australian Truffle Growers Association dat de landelijke productie van deze delicatesse, waaraan een prijskaartje van Ä1.625 per kilo hangt, in 2020 naar 20 ton per jaar zal zijn gegroeid. 


Publicatiedatum: 30-5-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: