Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Van Walderveen exporteert Marokkaans citrus naar China

"Zo'n twee jaar geleden begonnen we met de export van kleine hoeveelheden Marokkaans citrus naar China. Het doel hiervan was om alles te leren over de vraag op de Chinese markt met betrekking tot Marokkaans citrus en om de mogelijkheden voor export in China te verkennen. De feedback van de Chinese markt heeft zowel ons als de Marokkaanse citrusteeltbedrijven waar we mee samenwerken geholpen om meer inzicht in deze markt te krijgen. Op basis hiervan en met het oog op de Chinese markt hebben de teeltbedrijven allerlei experimenten uitgevoerd met verschillende citrusrassen. Op deze manier hebben we ons voorbereid op de grootschalige export van citrus naar China in het komende jaar."


Marokkaans citrus met een hoog suikergehalte

"Dit is het eerste jaar waarin China grote volumes aan Marokkaans citrus heeft geïmporteerd. Wij waren in het afgelopen seizoen het bedrijf met het grootste volume aan Marokkaans citrus voor de export. Ons fruit kwam aan in de haven van Sjanghai, waarna het naar de markten van Beijing, Guangzhou en Sjanghai zelf werd gedistribueerd. De reacties op de markt waren erg goed en we zijn tevreden over de omzet. Dat komt mede door de manier waarop we het fruit hebben geselecteerd. We hebben voornamelijk gekozen voor fruit van goede kwaliteit, dat op premium-niveau op de markt werd gezet." 
"Wat onze positie op de markt betreft, hebben we op basis van de duidelijke voordelen van Marokkaans citrus met ons fruit op de middelhoge en hogere marktsegmenten gericht. Ons volgende exportseizoen begint vanaf het einde van de oogst van Wo-sinaasappelen en suikersinaasappelen. De marktprijs voor Marokkaanse citrus ligt veel lager dan bij die van citrus dat uit Australië wordt geïmporteerd. In de periode waarin wij ons citrus leveren heeft Marokkaans citrus nauwelijks enige concurrentie. Hoewel er dan ook citrus uit Egypte op de markt aanwezig is, is ons fruit volgens de feedback die we hebben gekregen veel beter. Marokkaans citrus heeft hogere Brixwaardes, een mooiere kleur en een strengere kwaliteitscontrole.""In het exportseizoen voor Marokkaans citrus van februari tot april leveren we voornamelijk late citrussoorten. We bereiden ons op dit moment samen met onze klanten voor op het versturen van het late citrus. We zijn daarom al begonnen met marketing en promotie in Sjanghai en Guangzhou. Voor laat citrus uit Marokko is dit een geweldige mogelijkheid op de markt. Als het Marokkaanse citrus op de markt komt, valt dit precies samen met een gat in het aanbod. Het seizoen voor citrus uit Egypte is dan net afgelopen, terwijl het Zuid-Afrikaanse citrusseizoen op dat moment nog moet beginnen. Bovendien hebben de Marokkaanse teeltbedrijven met het oog op de Chinese markt de nodige aanpassingen gedaan met betrekking tot hoe zoet het fruit is, de formaten van het citrus en de mate van rijpheid. Ik denk al met al dat de vooruitzichten voor de omzet erg positief gaan zijn.""Via ons bedrijf Van Walderveen Import hebben we een directe samenwerking met teeltbedrijven in Marokko. Wij zijn geautoriseerd voor de export van Marokkaans citrus naar Zuidoost-Azië. We helpen Marokkaanse telers om hun citrus in China op de markt te zetten. We zijn als internationaal import- en exportbedrijf gevestigd in Nederland. Aan de hand van de verschillende behoeftes van importeurs en retailers kopen en leveren we het hele jaar rond groenten en fruit dat aan alle vereisten voor voedselveiligheid en kwaliteit voldoet. Onze logistiek bij de havens, onze koelvrachtwagens, ons brede netwerk binnen de sector, ons distributiecentrum en onze vele andere faciliteiten hebben ervoor gezorgd dat we op elk moment aan elke fruitsoort voor onze klanten kunnen komen." 

Van Walderveen Import BV

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018