Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Consumenten Bangladesh blij met lagere uienprijs

De prijzen van uien, één van de basisingrediënten voor de Iftar, zijn met €0,05-€0,10 per kilo gedaald. Er zit wel een groot verschil tussen de prijzen in de groothandel en retail. 

Consumenten zeggen dat veel handelaren zich niet aan de door de autoriteiten vastgestelde prijzen houden. Ook worden toezichthoudende instanties ervan beschuldigd dat ze de markten onvoldoende controleren om de prijzen tijdens de Ramadan op een aanvaardbaar niveau te houden. 

Ook de prijzen van komkommers, wortelen en aubergines zijn gedaald. Handelaren laten weten dat de aanvoer van lokale en geïmporteerde uien overvloedig is. Daarnaast is de import van uien uit India ook goedkoper geworden met als resultaat dat de prijzen van binnenlandse en importuien gedaald zijn. 

Op verschillende markten werden uien verkocht voor €0,36-€0,46 per kilo, importuien werden verkocht voor €0,20-€0,30 per kilo. Een week geleden bedroeg de prijs van lokale uien nog €0,51-€0,56 per kilo en die van Indiase uien €0,36-€0,39 per kilo. 

Handelaren van de Karwan Bazar vertelden aan de The Independent dat het overaanbod aan lokale en importuien de prijsdaling heeft veroorzaakt. Ook in India zijn de prijzen gedaald, waardoor importuien goedkoper zijn geworden. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018