Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Sterke vraag naar Chinese lotuswortel op Amerikaanse markt

"Lotuswortel komt oorspronkelijk uit India maar werd eeuwen geleden al in China geïntroduceerd. In de loop der jaren zijn zowel het lotuswortelareaal als de export fors gegroeid. De prijs is redelijk stabiel met weinig schommelingen," vertelt de heer Fan van Sunny Fresh Vegetable and Fruit Trade.


De pas geoogste lotuswortels


Verse lotuswortel


Het teeltgebied van de lotuswortel

"Er zijn drie soorten lotuswortel: met wortels, zaden en bloemen. In China wordt de lotus eind maart/begin april in het zuidelijke deel van de Jangtsekiang geplant. In Beijing vindt het planten begin mei plaats. Onze lotuswortel komt uit Hubei, het grootste teeltgebied in China. Het product is van juni tot april op de markt. 


Een teler oogst de lotuswortel


Gewassen lotuswortel


Verse lotuswortel voor de export

"De lotuswortel uit de regio Hubei is groter van formaat en beter van kwaliteit. De aanvoerperiode is eveneens langer dan die uit overige regio's. Als de koudeketen niet onderbroken wordt, blijft het product wel 40 tot 50 dagen goed. Lotuswortel is daarom zeer in trek op overzeese markten. Vanuit de haven van Shenzhen wordt onze lotuswortel naar landen zoals de Verenigde Staten, Canada, Singapore en Maleisië geëxporteerd. Naar verhouding is de vraag op de Amerikaanse en Canadese markt groter."


Mr.Fan
Guangzhou Sunny fresh vegetable and fruit trade
Tel: +86 13828448100
Fax: +86 20 3908 0791


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018