Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Turkse fruittelers gaan voor dragonfruit

Een Turkse ondernemer begon in Zuidwest-Turkije dragonfruit te telen nadat hij dit product in Thailand voor het eerst geproefd had.

Ovunc Yorbik: "Vorig jaar kocht ik een kas en plantte ik 350 kiemplantjes. Mijn eerste oogst verwacht ik in oktober. Ik huurde een kas van ca. 900 m2 en had een maand nodig om de kas in orde te maken. In totaal kostte de investering ongeveer 6800 euro. We zijn ook begonnen met de afzet van kiemplantjes aan telers in de buurt. We geloven erin dat dit een exportproduct kan worden en we telen het in de regio in samenwerking met andere telers.

Het fruit weegt tussen de 300 gram en 1 kg en de prijs varieert van € 1,72 tot € 3,44. De kiemplantjes kosten rond de € 8,59 per stuk. Op dit moment zijn er 60 dragonfruittelers in Turkije, maar hun totale productie voldoet niet aan de lokale vraag.

Het is geen bekend fruit in Turkije en we moeten telers en consumenten bekend maken met dit product. Het heeft een erg warm klimaat nodig en tijdens de groei mag de temperatuur niet onder de 32 graden dalen. We hebben al bestellingen ontvangen, hoewel we nog niet eens de eerste oogst binnen hebben.

Bron: Haber3

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018