Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Maes, Zeghers:

“Het kan alle kanten op met de Argentijnse citroenen”

Tholen – "Het Spaanse citroenenseizoen loopt op het eind", vertelt Peter Maes van Zeghers. "Het is een normaal seizoen geweest met normale volumes en prijzen. De prijzen liggen rond de 2 euro per kilo. We hebben zo aan het eind van het Spaanse seizoen wel te maken gehad met prijscorrecties, maar dat is ook niet uitzonderlijk."



Omdat de laatste jaren de prijzen voor citroenen vrij hoog zijn geweest, is er meer aangeplant in verschillende landen. "Ik verwacht dat in de loop van de tijd de prijzen nog zullen gaan dalen, maar op dit moment zijn de prijzen nog redelijk stevig. Toch kan daar snel verandering in komen als er meer volumes op de markt komen", aldus Peter.

"De citroenenmarkt is op dit moment een vrij stabiele markt. En wij zetten de citroenen af aan groothandels, detailhandel en de supermarkten. Er is geen afzetkanaal dat er echt uitspringt qua afname." De verwachting voor het komende seizoen is volgens de handelaar nog moeilijk te voorspellen. "Het kan altijd alle kanten op gaan, dus wachten we eerst maar eens de Argentijnse citroenen af."

Voor meer informatie:
Peter Maes
Zeghers
Europees Centrum
Werkhuizenkaai 112/154
Magazijn 30/31
1000 Brussel - België
+32(0)224 245 96
Peter@zeghers.be
www.zeghers.be