Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vollegrondsproductie aardbeien vroeg op gang

Tholen - Het warme weer en met name de warme nachten zorgen momenteel dat er veel aardbeien tegelijk afrijpen. Gisteren had 'aardbeienveiling' Hoogstraten dan ook de grootste aanvoer van het jaar. Ook de vollegrondsproductie is al aardig in productie, terwijl die normaal pas rond deze tijd van het jaar start, dus dat zorgt even voor de nodige druk op de markt. Gisteren gingen de prijzen dan ook onderuit en kwam het prijsniveau van het grootste deel van de sorteringen ligt onder een euro per pond.

Met de kasproductie is het inmiddels een eind gedaan en nu komt het gros van de aanvoer van de stellingen, tunnels en de buitenteelt. Nu is het even doorbijten met de verkoop, maar als het weer omslaat zou er ook zomaar krapte kunnen ontstaan, verwachten handelaren. Daarentegen hebben de Scandinavische landen, tot week 21 een vraagmarkt, steeds meer eigen productie. Anderzijds is het voor verkopers nu de tijd om veel aardbeien te verzetten in de handel, dus die mogelijkheid is er volop.