Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Egypte: Export van groenten en fruit stijgt naar 2,9 miljoen ton

De Egyptische agrarische export van groenten en fruit is in het huidige seizoen toegenomen en bedraagt tot nu toe ongeveer 2,9 miljoen ton. Dit is volgens een rapport van het ministerie van Landbouw op vrijdag 25 mei 2018.

Er is een opmerkelijke stijging in de Egyptische export van citrus en aardappelen. Bij citrus ging het om 1,2 miljoen ton en bij aardappelen om 672.000 ton. De Egyptische export van andere producten zoals uien, bonen, aardbeien, komkommers, aubergines, pepers, granaatappelen, mango's en druiven nam volgens het rapport ook toe.

Egypttoday.com meldt hoe minister van Landbouw en Landaanwinning Abdel Moneim El-Banna zei dat de toename van de Egyptische export van landbouwproducten in het buitenland te danken is aan de recente inspanningen van het ministerie om de veiligheid en kwaliteit van Egyptische tuinbouw te waarborgen, zowel voor binnenlands gebruik als voor export.

Hij voegde eraan toe dat de tuinbouwmaatregelen die genomen zijn om de kwaliteit te waarborgen ten einde de internationale reputatie van de Egyptische tuinbouw in stand te houden.


Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018