Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

RDW-registratie blijkt doorslaggevend bij toewijzen boete

Truck voldoet aan eisen: toch eurovignetboete

Onlangs werd een truck met een laadvermogen en leeggewicht van 10,5 ton aangeschaft. De eigenaar was in de veronderstelling dat er voor dit type truck geen eurovignetverplichting van toepassing was, omdat het laadvermogen en leeggewicht van de truck lager is dan de eurovignetverplichting vereist. Toch viel er een boete van 246 euro op de mat. Hoe zit dit?

Regelgeving
"Het eurovignet is een extra belasting die je moet betalen als je een zware vrachtauto, bestemd voor goederenvervoer en gebruikt op een autosnelweg. De eurovignetheffing betaal je bij het rijden op autosnelwegen in Nederland, Luxemburg, Denemarken en Zweden", vertelt Alicia Zwanikken, een van de bedrijfsjuristen van Evofenedex. De heffing geldt voor een zware vrachtauto waarvan het leeggewicht plus laadvermogen twaalf ton of meer is.

RWD
En daarin zit de crux. Bij de RDW stond de truck geregistreerd met een trekinrichting. Hierdoor is er een samenstel van 22.000 kg mogelijk. En op basis van deze gegevens moet de truck dan een eurovignet hebben. De enige manier om verdere boetes te voorkomen is de trekinrichting te verwijderden en dit door te geven aan de RDW.

Stapelboetes
"Bij het eurovignet bestaat de mogelijkheid van 'stapelboetes'. Bij elke geconstateerde overtreding worden dan de boetes op elkaar gestapeld tot een maximum van 4920 euro. De controles worden in Nederland veelal verricht via flitsapparatuur. Zo was er ook een lid dat negen keer op één dag geflitst was."

Vervoer-check
Om dit soort situaties te voorkomen is door experts van Evofenedex de Vervoer-check ontwikkeld. Deze adviesdienst geeft inzicht in alle mogelijke problemen in het wegtransport.

Gratis risicoscan
Ook heeft Evofenedex een risicoscan ontwikkeld, waarmee je een eerste indruk krijgt waar er bij jou risico's liggen. Deze risicoscan geeft bedrijven die eigen vervoer verrichten in zeven vragen inzicht in welke mate zij risico lopen met hun wegtransport.

Bron: Evofenedex

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Malaysia
inetryconydot, Raalte - 2018/06/14 03:38:32.000


California
manueltn4, Emmerich - 2018/06/16 05:24:08.000© AGF.nl 2018