Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Richard Strijbis, Tovano:

"Invloed Ramadan op dadelverkoop beperkter, maar jaarrond omzet in de lift"

Tholen - De invloed van de Ramadan op de handel in noten en gedroogde zuidvruchten is beperkter dan vroeger, constateert Richard Strijbis van Tovano uit Maasdijk. "Vroeger zorgde je voor de Ramadan echt wel dat je een paar auto's dadels extra had staan, maar dat is toch minder. De viering wordt door de één intensiever gevierd dan door de ander waardoor de invloed op onze handel wat minder wordt. Desondanks zijn wij niet ontevreden over de volumes."
 Overigens lijdt de dadelverkoop er niet onder. "We hebben nu dadels uit Israël en Tunesië en dat is veel meer een jaarrond business geworden", vertelt Richard. "Klanten zijn veel meer bezig met gezond eten en daar liften de dadels op mee als gezond, populair product. Momenteel loopt de vraag naar dadels lekker door. Dat geldt ook voor de vijgen, al zijn die eigenlijk niet te duur voor een vlotte afzet."
Waar voorheen extreem warm weer ook nog weleens zorgde voor extreem rustige dagen in de notenhandel, zijn die tijden ook voorbij. "Toen ik net in de handel kwam, hadden we 's zomers echt rustige dagen, maar dat is echt veranderd. We bieden dan ook een ruim assortiment aan voor de salade, variërend van pijnboompitten, vijgen, abrikozen, walnoten etc. Zeker de verkoop van walnoten, zowel in dop als gepeld, loopt in deze tijd van het jaar erg goed."
 Een andere productgroep die in de lift zit, zijn de suikervrije gedroogde stukjes mango, appel en ananas uit Zuid-Afrika. "Sommige klanten hikken nog wat tegen de prijs aan, maar ze zijn onwijs lekker en passen perfect in de trend van gezond snacken", besluit Richard.

Tovano deed afgelopen weekend mee aan de Westland Ride

Voor meer informatie:
Richard Strijbis
Tovano

Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018