Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frambofruit stopt bij gebrek aan opvolging

"Frambozenseizoen loopt gewoon goed, niet overdreven”"

Tholen – "Door het koude weer is er minder aanvoer van frambozen en dat doet de frambozenmarkt goed", vertelt Chris Loncke van Frambofruit. "Binnen 14 dagen zal er weer veel aanvoer komen uit de niet gestookte kassen. Het is daarom moeilijk om een voorspelling te doen voor de verwachting van het seizoen. De prijzen kunnen snel veranderen als er meer aanvoer komt. Maar op dit moment is de aanvoer en de vraag goed op elkaar afgestemd."



De prijzen variëren op dit moment tussen de €1,80 en de €2,- voor 125 gram frambozen. "De prijzen zijn goed, maar niet overdreven te noemen", aldus Loncke. De zachtfruitmarkt is in de laatste tien jaar erg gegroeid en groeit nog steeds. "Vooral de thuisverkoop is in de laatste jaren gigantisch gestegen. Frambozen, maar ook de bessen worden steeds populairder. De framboos en blauwe bes zijn verreweg het meest geliefd, gevolgd door de bramen, rode bes en stekelbes."



Laatste seizoen
Frambofruit doet al 21 jaar in Frambozen, maar na dit seizoen zal Chris Loncke stoppen. "Helaas hebben we nog geen opvolger kunnen vinden voor het bedrijf en dat is wel heel jammer. We hebben veel mensen op bezoek gehad, maar niemand die het over kan nemen. Het is belangrijk dat iemand hard kan werken en verstand van zaken heeft en deze hebben we nog niet kunnen vinden. Het is ontzettend jammer dat het zo moet lopen, maar het is niet anders", besluit Chris.

Voor meer informatie:
Chris Loncke
Frambofruit 
Oude Ieperweg 26
8210 Loppem
+32(0)48 68 21 938